Leuke manieren om je leuke kinderen bezig te houden

Persbericht geplaatst door joeva op 28-05-2012

Leuke manieren om je leuke kinderen bezig te houden

Ga op zoek naar een schat. Er is niets wat zo tot de fantasie spreekt van kinderen als een verborgen schat. Jongens die ruiken avontuur, en meisjes zijn nieuwsgierig! Hier is wel wat voorbereiding bij nodig, de schat moet er namelijk al liggen voordat ze op zoek gaan. De eerste uitdaging is om een bos of zandvlakte vinden. Stippel een route uit, en begraaf de ‘schat’ op een mooie plek. Als je je afvraagt wat er in de ‘schatkist’ moet, maak het dan vooral niet te gek. Je zou bijvoorbeeld een appeltaart of zakjes snoep in de ‘kist’ kunnen leggen. Teken vervolgens een schatkaart, en probeer hier opdrachten in te verwerken; zoals 10 rondjes om de boom omlopen zodat ze dan pas een hint krijgen. Dit is ook een uitgelezen kans om de kinderen uit de buurt op te trommelen, en ze te stimuleren om samen te werken. Hierdoor leren ze waardevolle lessen over samenwerken, hebben ze een spannende en leuke middag, en zijn ze zo moe in de avond dat ze geen pap meer kunnen zeggen!

Maak je eigen muziek. Je zult verbaast staan wat je kunt vinden rond het huis om geluiden van te maken. Doe rijst en steentjes in verzegelde plastic flessen en maak gebruik van potten en pannen als de drums. Je kunt zelfs body percussie inzetten; de kinderen laten ontdekken wat voor geluiden en attracties je kunt maken zonder instrumenten, zoals het zachte tikken op je buik. Naast een leuke muzikale ervaring leert het de kinderen de waarde van reclycling.


Ga naar het bos. Kom dichtbij de natuur door een bezoek te brengen aan de bossen en wouden in je buurt. Je kunt er holen graven, planten of bomen beklimmen, de vogels voeren, en zelfs het fruit van het seizoen plukken. Om een ??bos dichtbij te vinden, ga dan naar http://www.staatsbosbeheer.nl/en zoek naar een plek bij jou in de buurt. De toegang is vrij en als de kinderen buiten spelen, dan is het hongerig werk.


9. Speel met poppen. Kinderen hebben niet veel nodig hebben om hun creativiteit te stimuleren. Help ze met het maken van poppen met rare sokken, met knoppen en de uiteinden van materiaal voor de outfits. Maak bijvoorbeeld een mickey mouse of een buzz lightyear. Ze kunnen een oude kartonnen doos zet dan als een theater - of zelfs van achter de bank een poppentheaterspel weggeven!

deel deze pagina:
Meer van joeva:
Meestgebruikte trefwoorden
van joeva: