Lipar komt met PlannedWell: digitaal plannings- en beheerpakket voor de beauty- en wellnessbranche

Persbericht geplaatst door Influx PR op 02-08-2012
Lipar komt met PlannedWell: digitaal plannings- en beheerpakket voor de beauty- en wellnessbranche

Rosmalen, 2 augustus 2012 – Lipar, leverancier van apparatuur voor schoonheidssalons, heeft zijn productassortiment uitgebreid met PlannedWell, een zelf ontwikkeld digitaal agendasysteem specifiek voor de beauty- en wellnessbranche. Hiermee kunnen allerlei soorten bedrijven – zoals schoonheidssalons, afslankinstituten, pedicures, sauna’s en kappers – hun afspraken met klanten inzichtelijk maken, klantgegevens vastleggen en verschillende schema’s bekijken, waaronder voorraad- en financiële overzichten. Het agendasysteem werkt als internetapplicatie. Daardoor is de agenda altijd en overal beschikbaar en is software-installatie binnen de eigen ICT-omgeving niet nodig. PlannedWell is beschikbaar voor een onbeperkt aantal gebruikers en dus heel geschikt voor grotere organisaties binnen de branche. Maar dankzij de lage start- en maandelijkse kosten is het systeem ook aantrekkelijk voor kleine salons die van hun papieren administratie willen overstappen naar een overzichtelijk digitaal systeem.

PlannedWell biedt om te beginnen een duidelijk overzicht van de afspraken in de agenda. Het overzicht kan per dag of per week bekeken worden, maar ook per behandelingsruimte of per medewerker. Elk soort behandeling krijgt een eigen kleur in het systeem, zodat in één oogopslag zichtbaar is welke behandelingen er op de planning staan. Voor iedere invoer kan de salonmedewerker zelf de begin- en eindtijden definiëren. Volgt de klant een bepaalde kuur, dan zijn repeterende afspraken gemakkelijk in te voeren.

Daarnaast is het mogelijk om klantgegevens op te slaan. De salonmedewerker kan bijvoorbeeld de voortgang van behandelingen vastleggen door metingen of een verslag toe te voegen. Ook de verkoopgegevens zijn per klant inzichtelijk, voor zowel voorraadartikelen als behandelingen. De salonmedewerker kan facturen en betalingswijzen inzien, en indien nodig direct de voorraad bijwerken.

Verder zijn binnen het systeem meerdere overzichten beschikbaar. Zo kan een medewerker per product de voorraad bekijken en zijn er bestellijsten. Met de statistische overzichten kan de medewerker bijvoorbeeld de behandelingen of het aantal verkochte producten in een bepaalde periode bekijken. En de financiële overzichten geven inzicht in de omzet, onder andere per periode, per soort behandeling, per klant en per betaalwijze. Het systeem is goed beveiligd en op het moment dat de internetverbinding wordt verbroken, gaan er geen gegevens verloren. Bovendien wordt er dagelijks een back-up gemaakt van de gehele database.

De startkosten van de applicatie bedragen €500. Daarvoor krijgt de klant een duidelijk handboek en persoonlijke begeleiding bij het opzetten van de database (denk aan het klantenbestand, de producten en behandelingen, alle medewerkers). Voor klanten die ook salonapparatuur aanschaffen bij Lipar worden deze startkosten niet in rekening gebracht. Maandelijks betaalt een klant voor het gebruik van het systeem €25. Iedere individuele gebruiker heeft een wachtwoord en de beveiliging van het systeem wordt gewaarborgd door verschillende versleutelingen.

Carin Bruggeman is directeur van Lipar en brengt het systeem op de markt. Maar ze heeft zelf ook een schoonheidssalon. “De kennis en ervaring die we hebben opgedaan met Studio Vita Nova hebben een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van PlannedWell. Door de knelpunten en onze behoeftes in kaart te brengen, hebben we het agendasysteem zo ingericht dat het specifiek is toegespitst op bedrijven in de beauty- en wellnessbranche. Niet alleen schoonheidsspecialisten kunnen hiervan profiteren, ook voor pedicures, kappers, afslanksalons, wellnesscentra en sauna’s is het systeem heel goed bruikbaar.”

Voor meer informatie www.lipar.nl

Voor de redactie:

Over Lipar
Lipar is een jonge onderneming gericht op de beauty- en wellnessindustrie met Carin Bruggeman aan het roer. In haar studio in Rosmalen is Carin zeven jaar geleden begonnen met de voorloper van de huidige Arasys-apparatuur. Arasys is een Engelse leverancier van producten die zijn ontworpen om gezondheid, fitheid, natuurlijke jeugdigheid en vitaliteit optimaal te houden. Sinds 2011 verkoopt Lipar de apparatuur van Arasys op het vasteland. Na een intensieve training en kennismaking is hier ook de iPico-gezichtsapparatuur aan toegevoegd. Tevens is Lipar leverancier voor de LymphoMed, apparatuur voor lymfedrainage.

Voor redactionele informatie
Influx PR, Hilde Mussche/Corrie Lalkens, tel: 055 - 366 30 34, e-mail: lipar@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: