Lounge-Book Eco; Laptoptafel met 90% gerecycled materiaal

Persbericht geplaatst door laptopcomfort op 21-08-2012
Lounge-Book Eco; Laptoptafel met 90% gerecycled materiaal

De Lounge-Book is een universele laptoptafel, zo ontworpen dat u uw laptop (of tablet) in de meest ontspannen en ergonomische manier kunt gebruiken. Het nieuwe "Ecodesign"-model is bovendien gemaakt met 90% gerecycled materiaal.

De vernieuwingen:
Het laptop plateau en de Lounge-pad zijn gemaakt van een mengsel van gewoon plastic en afval van de houtverwerking.
Tijdens het spuitgiet proces, het willekeurige mengen van de twee componenten, ontstaat een effect dat ervoor zorgt dat elke Lounge-Book uniek is, met behoud van de emotie en de warmte van hout.
De sterkte en de weerstand tegen vocht en slijtage zijn gelijk aan kunststof zonder dat er sprake is van een toename in de kosten van het product.
De twee esthetische schroefdeksels zijn verwijderd om minder onderdelen te gebruiken en de stevigheid van de constructie te vergroten.
Het frame is gemaakt van gerecycled metaal, het is beschilderd met het bijzondere ecologische pigment Ecopolifix en geproduceerd zonder het milieu te belasten.

Er wordt 70% minder kunststof gebruikt door het gebruik van afval uit houtverwerking. Recycling op zijn best.

De kleur en tactiele sensatie van het metalen frame van de Lounge-book Eco-Design is geïnspireerd op de kunstwerken in geroest ijzer van de meester Carlo Scarpa.

Ook de verpakking en de instructies zijn gemaakt van gerecycled karton en papier. Zowel de economische als de milieu impact van transport en logistiek zijn tot een minimum beperkt.
Onze partners zijn allemaal gelegen binnen een straal van een paar kilometer van meubeldistrict Veneto, Itali├ź, waardoor er lagere kosten en de emissies zijn in de productiefase.

De Lounge-book Eco-Design is een volledig recycleerbaar product, gemaakt met 90% gerecyclede materialen.

Kenmerken LB040
Metalen structuur donkerbruin (roodbruin)
Kunststof knoppen
Laptoptray in composiet hout / kunststof
90% Gerecycled materiaal
Oplosmiddelvrije lak

www.loungebook.nl

Lounge-Book Eco; Laptoptafel met 90% gerecycled materiaal