Low ropes en kinder klimparcours voor de Reuselhoeve

Persbericht geplaatst door Skywalker Adventure Builders op 02-11-2012

De Reuselhoeve Moergestel kiest voor pure natuurbeleving en actieve kids

De nieuwe topattractie is het klauter- en klimbos wat tussen de aanwezige bomen en duurzame Robinia palen op de locatie is geconstrueerd.

Uit onderzoek blijkt dat de jeugd steeds verder af komt te staan van de natuur. Deze ontwikkeling en de nadelen die kinderen hiervan ondervinden worden ook steeds meer zichtbaar. Het gaat dan om gedragsstoornissen zoals ADHD, en fysiologische effecten zoals zwaarlijvigheid en suikerziekte, tot een vergaande vervreemding van leefomgeving, eigen lichamelijkheid en zingeving/spiritualiteit. De Reuselhoeve ontplooit daarom verschillende activiteiten om kinderen en jongeren meer de natuur in te krijgen en hen een ‘topervaring in de natuur’ te laten beleven.

De Reuselhoeve (Kanoboerderij de Reusel) investeert dit najaar in een uniek natuurlijk low ropes parcours voor kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot 10 jaar. Het nieuwe klimparcours voor kinderen wordt gerealiseerd met gebruikmaking van bestaande bomen en duurzame Robinia palen. Actieve kids kunnen vanaf 1 november genieten van de unieke natuur en uitdagende hindernissen.

Met de keuze voor een speciaal klimbos voor kids, kiest de Kanoboerderij ook voor de nieuwste uitdagingen. Guus Mulders, de eigenaar van De Reuselhoeve hierover: 'De keuze voor het Low Ropes parcours van Skywalker voor ons kids klimparcours is een hele bewuste. Wij willen dat ook de kinderen kunnen genieten van klimmen en klauteren, en daarbij is de beleving en uitdaging van het grootste belang.'

De commercieel directeur van Skywalker, Ewout van Voorst beaamd dit: ‘Kinderen moeten bezig zijn met leuke dingen en niet met de techniek. De toegepaste hindernissen zijn uniek en dagen kinderen uit om grenzen te verleggen. Doordat het Low Ropes klimparcours is uitgerust met een veiligheidssysteem is het multifunctioneel inzetbaar, en kunnen ook kinderen met bijvoorbeeld een mensen met een lichte fysieke of geestelijke beperking ervan gebruik maken.

Bij het aanleggen van een natuurlijk klauterbos zijn nog steeds veel misverstanden over de veiligheid. Ook al is aan dit low ropes klimparcours niets standaard, het geheel is succesvol gekeurd en volledig veilig bevonden door de onafhankelijke keuringsinstantie TUV. Door de keuring van het klimbos, zijn de risico’s voor de exploitant goed afgedekt. Bij het klimparcours is een uitgebreid onderhouds-, beheers- en veiligheidsplan geleverd, waardoor de veiligheid permanent gewaarborgd blijft.

Over De Reuselhoeve
De Reuselhoeve (voorheen Kanoboerderij de Reusel, www.reuselhoeve.nl) is een dagrecreatie bedrijf en heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Door de jaren heen zijn er steeds meer activiteiten bij gekomen. De Reuselhoeve is 20 jaar geleden gestart met kanovaren. Gaandeweg is dit steeds verder uitgebreid. Alles wat groep is komt tegenwoordig. Van bedrijfsuitjes, familie-uitstapjes, vrijgezellenfeesten, verenigingen tot aan kinderfeestjes. Voor elk wat wils en gericht op de ‘luie’ sportieve recreant! Eten, drinken en activiteiten, kinderfeestjes van alles is mogelijk, zoals wc-racen, knorrenkros, laserschieten, kleiduif schieten, kinderpaintball en nog veel meer leuke activiteiten. Er is voor jong en oud van alles te doen.

Over Skywalker
Skywalker (www.skywab.com/nl) is de kennis- en ontwikkelorganisatie op het gebied van uitdagende adventure-concepten. Het bedrijf ontwerpt en bouwt de unieke Active Forest ECO klimbossen, duurzame klimparken, adventure torens, klimparcoursen, speelbossen en avonturenparken. Als vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa, loopt Skywalker voorop in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid. Daarnaast levert het bedrijf unieke kennis en expertise, waarmee klanten in staat worden gesteld hun investering snel terug te verdienen.