Mandemaaker een van de 20 op ‘Proef Amersfoort’

Persbericht geplaatst door Presstige Public Relations op 01-05-2013
Mandemaaker een van de 20 op ‘Proef Amersfoort’

Ook dit jaar neemt het Bunschoter Restaurant en Kookstudio De Mandemaaker weer deel aan hét culinaire evenement van Midden-Nederland, ‘Proef Amersfoort’ (donderdag 9 t/m zondag 12 mei a.s.). Vijf dagen lang zullen 20 restaurants zich van hun beste culinaire kant laten zien en de bezoekers verrassen met culinaire hoogstandjes. Een evenement voor iedereen die van lekker eten, mooie wijnen en genieten houdt.

Het is het de tiende keer dat de brigade van De Mandemaaker deelneemt aan dit evenement en is het wat hen betreft dé manier om hun bedrijf en Spakenburg weer eens op de kaart te zetten. Eigenaar Bert van Eijden: “De bezoekers aan Proef Amersfoort komen van heinde en verre en is met recht een regionaal evenement. Ook wij vervullen een regionale rol, want onze gasten komen echt niet alleen uit Spakenburg, integendeel.” Spakenburg staat voor dorps, pittoresk, vis, authentiek”, beaamt hij. Proef Amersfoort is voor hem dé manier om de bezoekers te laten proeven van wat De Mandemaaker heeft te bieden. “Het gaat daarbij natuurlijk om eten, de smaken, de manier van presenteren en de locatie aan de Spakenburgse haven”, aldus Van Eijden.

Exquise hapjes
Op de stand van De Mandemaaker tijdens de Proef worden onder andere een vega aspergerisotto met nootmuskaatschuim geserveerd, een kalfsstoof met ganzenrilette en gemarineerde oerbiet, gebakken zeebaars met een tomatensalsa en hoe kan het anders een Spakenburgse kermis van vis. Daarbij worden drie verschillende wijnen gepromoot, waaronder mousserende wijn uit Italië en Spanje, witte wijn uit Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk en rode wijnen uit Duitsland en Portugal. Het zijn niet de meest eenvoudige gerechten die men wil voorzetten. “We willen de smaakpapillen van de bezoekers prikkelen”, zegt Van Eijden, “en wel op zo’n manier dat men een beleving krijgt dat nog eens op een uitgebreide manier en in alle rust te ervaren, en dat kan in Spakenburg.”

Voor elk wat wils
Maar liefst 24 horecaondernemers geven op de Proef Amersfoort acte de presence. Daaronder naast de diverse restaurants, een wijninkoper, de Amersfoortse bierbrouwerij, een leverancier van koffie, chocolade en een sappenbar. Dat alles wordt samengevoegd op De Hof in Amersfoort, het prachtigste plein in de historische binnenstad.
Het geheel wordt dagelijks muzikaal opgefleurd door o.a. tenorsaxofonist Semmy Prinsen, pianist Jeroen Sweers, de Amersfoortse zangeres Linda Lambooy, de bands Coverstory, Even Out!, Sabor, LSB Experience, Dixie Daddies en Someday

“Proef Amersfoort wordt niet voor niets een feest voor fijnproevers genoemd. Zeer geconcentreerd zie je bij elkaar een diversiteit van horecaondernemers waar voor iedere bezoeker wel wat van zijn of haar gading is te vinden. Zo’n eerste presentatie is erg belangrijk”, zegt de horecaondernemer. Bert van Eijden: “Je hoopt de bezoekers aan Proef zo te enthousiasmeren dat zij later door die ervaring een bezoek aan ons prachtige dorp en ons restaurant brengen.”

Keitjes
De hapjes en drankjes op Proef Amersfoort kunnen niet met gewoon geld worden betaald. Bij de deelnemende restaurants, het bierpaviljoen en de overige aan de horeca verwante bedrijven worden uitsluitend zogenaamde 'Keitjes' geaccepteerd. Aan de kassa’s bij de ingangen kan de bezoeker een pasje kopen die digitaal met deze keitjes wordt opgeladen. Bij de deelnemers aan Proef Amersfoort kan men dan via een pinapparaat met deze keitjes afrekenen.

Proef Amersfoort Trofee
Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Proef Amersfoort. In 2001 vertaalde dit zich voor het eerst in de verkiezing van ‘de deelnemer die zich het best profileerde op het evenement’. Dit jaar bestaat de jury uit Rik Jansma (Basiliek in Harderwijk), Karl van Baggem (De Hoefslag) en voorzitter Karel van de Graaf.

Over De Mandemaaker
Restaurant De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde historische plek, evenals de oude scheepswerf. Een absolute must, omdat daar nog steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.

Uiteraard staan er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden.
Het à la carte restaurant en de zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem diner in kleine kring. Boven het restaurant bevindt zich een professionele kookstudio. De Kookstudio is een ideale plek voor een bijzonder (bedrijfs)uitje of een workshop in het kader van bijvoorbeeld teambuilding. Samen koken en samen eten brengt mensen nu eenmaal makkelijker bij elkaar, inspireert en motiveert.
Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar het kenmerk van de Mandemaaker! Ontdek de smaak van Spakenburg in stijl!

www.demandemaaker.nl en www.proefamersfoort.nl

Voor de redactie:

Nadere informatie over het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker, telefonisch bereikbaar via 033 – 298 02 55 of door Frank Lether van Presstige Public Relations, die via 033 – 245 00 70 bereikbaar is.