Mannen nodig voor Waterwolf

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 05-07-2012

MARKNESSE - Voor de locatievoorstelling Waterwolf in het Waterloopbos in september, is Prins te Paard vooral nog op zoek naar mannelijke amateurspelers. ‘Een uitgelezen kans voor wie het leuk vindt om ervaring op te doen bij een professionele productie’, verzekert theatermaker Liset Moerdijk.

Er zijn voor Waterwolf zo’n twintig figuranten nodig, die per toerbeurt spelen. Locatietheater Prins te Paard selecteert deze spelers met audities in een ‘ongedwongen sfeer‘.

‘We doen dat in de vorm van workshops in het Waterloopbos bij Marknesse op dinsdag 10 en woensdag 11 juli van 19.30 tot 22.00 uur. Op die manier kunnen wij goed zien wat iemand in huis heeft, maar voor de auditanten is het ook nog eens leuk en leerzaam.’

Flink wat vrouwen hebben zich inmiddels al aangemeld, al kunnen de theatermakers er nog best een paar gebruiken. Moerdijk: ‘Maar mannen ontbreken nog, terwijl we die ook nodig hebben. Net als mensen die willen helpen bij de publieksontvangst. Die mogen zich ook aanmelden.'

Waterwolf gaat over een succesvolle waterbouwkundig ingenieur, die proefmodellen bouwt in het Waterloopbos en berekeningen maakt om het water te temmen. Totdat de computer zijn intrede doet en het werk van het Waterloopkundig Laboratorium overbodig maakt.

Het lab verhuist naar de Randstad, de ingenieur wordt ontslagen. Maar als de laatste verhuiswagen het bos verlaat, doet hij het omgekeerde. Hij betrekt een verlaten meetgebouwtje en zet in zijn eentje de proeven voort.

De voorstelling, die zich afspeelt tussen de achtergebleven proefmodellen van het Nationaal Waterloopkundig Laboratorium dat tot een aantal jaren geleden huisde in het Waterloopbos, van ongeveer 1,5 uur wordt opgevoerd van 12 tot en met 15 september en van 19 tot en met 22 september om 19.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is er ook een voorstelling om 21.30 uur.

Samen met Netl Park en Natuurmonumenten zijn er arrangementen samengesteld: Waterwolf sport en Waterwolf natuur voor groepen. Meer weten of aanmelden voor de audities? Dat kan via info@prins-te-paard.nl. Kaarten voor de voorstelling zijn vanaf zondag 1 juli te koop via www.prins-te-paard.nl.

Voor de redactie:

De audities in het Waterloopbos, op dinsdag 10 en woensdag 11 juli van 19.30 tot 22.00 uur, zijn wellicht een leuk moment voor u als pers om wat meer te weten te komen over Waterwolf of voor foto’s of opnames. U bent dan ook van harte welkom deze bij te wonen. Wilt u zich vooraf even aanmelden via info@prins-te-paard.nl, dan geven wij de exacte locatie door.