Marilinge zorgt voor vrouwelijkheid en zelfvertrouwen bij borstkanker

Persbericht geplaatst door marilinge op 11-02-2013
Marilinge zorgt voor vrouwelijkheid en zelfvertrouwen bij borstkanker

Sinds kort is Marilinge, de mammacarepraktijk van Marianna Dukker, gevestigd in Amsterdam Zuid. Marilinge is gespecialiseerd in het aanmeten en leveren van borstprotheses, aangepaste lingerie, ondermode en badkleding voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. In de sfeervol ingerichte praktijkruimte in Gezondheidscentrum H8 heeft Marianna vanuit haar persoonlijke ervaring nu haar eigen onderneming opgebouwd. “Ik was 38 toen er bij mij borstkanker werd geconstateerd. Mijn beide borsten moesten worden geamputeerd en er volgde jaren van zware behandelingen met grote psychische gevolgen. Vanuit mijn vrijwilligerswerk voor de Borstkankervereniging ontstond het idee om mij professioneel met lotgenoten bezig te gaan houden. Mijn eigen ervaring komt goed van pas. Ik kan mij echt verplaatsen in de emoties van de vrouwen die hier komen omdat ik hetzelfde heb meegemaakt. Na het behalen van het diploma mammacare adviseur werd Marilinge direct officieel erkend als SEMH gecertificeerd leverancier. Dat betekent dat de borstprotheses voor alle betrokkenen vanuit de basisverzekering worden vergoed.

“Aandacht, rust en privacy; dat is waar het bij Marilinge om draait. Ik werk uitsluitend op afspraak, zodat ik iedereen persoonlijk kan adviseren en ruim de tijd kan nemen. De confrontatie met je veranderde lichaam na borstkanker is heel moeilijk. Je bent een stuk van je vrouwelijkheid kwijt en ook is je zelfvertrouwen enorm aangetast. Door het dragen van een geschikte prothese en mooie aangepaste lingerie help ik vrouwen een stapje verder in het proces weer van zichzelf te gaan houden. Elke vrouw verdient mooie lingerie! Uit de collecties van een aantal merken heeft Marilinge voor elk wat wils. Diverse modellen van Anita en ABC in zachte tinten, maar ook in felle kleuren. Met of zonder beugel, voorgevormde cups of kant van Ada van Moorst. Ook gewaagd zoals de care bra van Marlies Dekkers en aangepaste sportbh’s en badkleding van Anita, Adonna, Cyell en Jamu. Verder zijn er speciale topjes en hemdjes van Amoena, Sensiform en Maitop. Er zijn verschillende soorten en merken borstprotheses. Allemaal anders in uiterlijk, omvang, kleur en gewicht. Een slecht zittende prothese en knellende lingerie kunnen lymfoedeem veroorzaken. Deskundig aanmeten is daarom van groot belang. Binnenkort gaat Marilinge haar service uitbreiden met het aanmeten van armkousen voor vrouwen met last van vochtophoping en chronisch oedeem.

In het kader van de Open Dag voor Zorg en Welzijn is Marilinge op zaterdag 16 maart voor iedereen geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak belt u met 020 4004 333

Voor de redactie:

Marilinge - Marianna Dukker

Gezondheidscentrum H8

Hygieastraat 8

1076 RM Amsterdam

t 020 4004 333

www.marilinge.nl

info@marilinge.nl

Twitter @marilingerie

Facebook Marilinge

deel deze pagina: