Marokkaanse muntthee

Persbericht geplaatst door Arabian Night op 16-06-2012
Marokkaanse muntthee

MAROKKAANSE MUNTTHEE (ATAY BENAANAA)

Muntthee is in Marokko een belangrijke drank en wordt de hele dag bij en na allerlei maaltijden gedronken, maar ook “gewoon” tussendoor. Deze thee wordt gemaakt van groene thee uit China met de naam Gunpowder met veel suiker en verse munt. De genoemde Gunpowder thee en verse munt zijn in Marokkaanse winkels te koop.

Voor de bereiding van de thee wordt een Marokkaanse theepot gebruikt en het drinken van de muntthee gebeurt uit kleine theeglaasjes.

Benodigdheden voor 1 liter Marokkaanse muntthee

Marokkaanse theepot die je op het gas kunt zetten;

Marokkaanse theeglaasjes;

Water (1 liter);

Suiker (4 eetlepels), je kunt ook honing erbij gebruiken en minder suiker;

Verse munt (5 takjes);

Groene thee uit China (Gunpowder) (1,5 eetlepel losse thee).

Bereidingswijze

Was de takjes munt en snijdt ze in stukjes. Spoel de Marokkaanse theepot om met een scheutje kokend water. Doe 1,5 eetlepel Gunpowder thee in de Marokkaanse theepot. Schenk daar weer een scheut kokend water op om de thee om te spoelen en giet het water weer af. Giet er vervolgens 1 liter kokend water bij. Laat de thee eventjes koken in de theepot op het gas. Als de thee boven komt drijven heeft het lang genoeg gekookt. Haal de theepot van het gas en doe de munt erbij. Voeg 4 eetlepels suiker toe en roer voorzichtig. Laat de thee tenslotte nog 10 minuten trekken.

Inschenken van de muntthee

Schenk de thee drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk die weer terug in de pot (op deze manier wordt de muntthee “geroerd”). Daarna kun je beginnen met het inschenken in de Marokkaanse theeglaasjes. Het inschenken gebeurt hoog boven de glaasjes zodat er een laagje schuim op de thee komt.

Zie www.arabiannight.nlvoor Marokkaanse dienbladen, theepotten en theeglaasjes.

Op verzoek ook de genoemde Chinese Gunpowder thee verkrijgbaar.

Voor vragen mail naar arabiannight@hotmail.nl