Martin Fondse & Eric Vloeimans componeren muziek bij animati

Persbericht geplaatst door Studio Carambolas op 22-03-2011
Martin Fondse & Eric Vloeimans componeren muziek bij animati

Vol trots meldt animatiestudio Carambolas dat Martin Fondse en Eric Vloeimans de muziek voor de korte animatiefilm Auditie zullen componeren en uitvoeren.

Auditie
De korte film Auditie is een initiatief van Udo Prinsen, een animatieregisseur werkzaam vanuit hartje Utrecht. Het startpunt voor de film ontstond toen hij een boek zag met tekeningen van gevangenen uit concentratiekamp Auschwitz. Samen met het kampverhaal van trompettist Lex van Weren vormden de tekeningen de inspiratie voor deze bijzondere film. Auditie bevindt zich in de afrondende fase.

Het verhaal van de film
In een concentratiekamp gaat een jongen auditie doen voor het kamporkest. Hij neemt afscheid van zijn vader en loopt alleen verder naar wat een executieplek blijkt te zijn. Tijdens zijn spel vlucht hij in een fantasiewereld, maar met zijn laatste noot keert de werkelijkheid terug: hij staat voor het vuurpeleton en wacht op de beslissing. Zijn vader luistert van een afstand mee.

Muziekcompositie
Fondse en Vloeimans kennen elkaar al vele jaren en werkten al diverse keren samen aan bijzondere projecten. Ook solo hebben deze eigenzinnige muzikanten al een groot oeuvre op hun naam staan, waaronder diverse filmmuziekcomposities. De compositie voor Auditie wordt in april 2011 opgenomen.

Udo Prinsen
Udo Prinsen begon zijn carrière in Canada. Na een studie filmwetenschappen en animatie in Utrecht en Hilversum vertrok hij naar Vancouver, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde. In Bristol volgde hij vervolgens een animatieopleiding verbonden aan de toonaangevende Aardman Studio, bekend van prachtige producties als Wallace & Grommit en Chicken Run. Prinsen werkte in Engeland o.a. voor de BBC. Na zijn buitenlandse ervaringen startte Prinsen Studio Carambolas. Sindsdien regisseert hij animatiefilms, series en toepassingen voor film, tv en internet.

Meer informatie
http://www.auditie-kortfilm.nl
http://www.twitter.com/carambolasNL
Studio Carambolas
tel. 030 233 33 82
mob. 06 41 81 83 52
email info@carambolas.nl