Meest gebruikte medicijnen

Persbericht geplaatst door SanneVermeulen op 07-01-2015

Bijna iedereen gebruikt regelmatig medicijnen. Sommige mensen grijpen zelfs al naar de potjes voor het kleinste kwaaltje. Veel van deze medicijnen kun je gewoon krijgen bij de apotheek, de drogisterij of zelfs van een zorginstelling zoals zorginstelling Helmond. Maar welke medicijnen worden nu eigenlijk het meest gebruikt in Nederland, en waar dienen ze eigenlijk voor? Het wordt verteld in dit artikel.

Meest gebruikte medicijnen 5. Ibuprofen

Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller welke vooral gebruikt wordt tegen pijn, ontstekingen en koorts. Ibuprofen kan goed gebruikt worden bij gewrichtspijn, hoofdpijn, reuma en migraine.

4. Doxycycline

Doxycycline is een antibioticum welke wordt beschreven bij een hoog aantal infecties. Het medicijn wordt vooral gebruikt bij urinewegontsteking, longontsteking, SOA’s en de ziekte van Lyme.

3. Omeprazol

Omeprazol helpt tegen de productie van maagzuur. Het wordt gebruikt bij infecties in het maag-darmkanaal en verkleint de kans op maagzweer welke ontstaat door het gebruik van pijnstillers.

2. Amoxicilline

Amoxicilline is een antibioticum welke wordt gebruikt tegen erg veel infecties die op gang komen door bacteriën. De werkzame stof verhindert de vermenigvuldiging van de bacterie. Het middel wordt onder andere gebruikt voor de behandeling van bronchitis, hersenvliesontsteking en huidinfecties.

1. Diclofenac

En dan nummer 1: diclofenac. Diclofenac is het meest gebruikte medicijn in Nederland. Het wordt vooral gebruikt als pijnstiller met een ontstekingsremmende functie. Daarom kan het ook effectief gebruikt worden om koorts te verlagen. Diclofenac werkt ook goed bij chronische aandoeningen zoals reuma en jicht.