Meta Me Meta You: eerste NLP-bordspel ter wereld

Persbericht geplaatst door ikwilpubliciteit op 30-08-2011
Meta Me Meta You: eerste NLP-bordspel ter wereld

HEERLEN - Wegener Consulting uit Heerlen heeft deze maand een bijzonder bordspel op de markt gebracht: Meta Me Meta You. Het bordspel leert spelers snel en simpel denkstijlen van zichzelf en anderen te herkennen. Meta Me Meta You is het eerste NLP-bordspel ter wereld.

De naam van het bordspel is afgeleid van de NLP-term voor denkstijlen: Metaprogramma’s. Ieder mens gebruikt bepaalde denkstijlen waarop vervolgens allerlei strategieën worden bedacht. Iemand die minder flexibel is in zijn denkstijlenkan bij anderen tegen onbegrip aanlopen. Dat kan dan weer tot conflicten leiden. Iemand met flexibele denkstijlen kan sneller schakelen en sneller met andere mensen een match maken. In totaal bestaan er 53 primaire denkstijlen. Met het NLP-bordspel krijgen spelers op een interactieve manier inzicht hoe denkstijlen werken en wat het effect is op de eigen communicatie. De intentie van het spel is om inzicht te krijgen in aannames, invulling en (voor)oordelen waardoor het respect naar anderen, maar ook naar zichzelf, zal toenemen.

Spel

Bedenker van het spel ik Kurt Wegener. “Er zijn al zoveel boeken over NLP geschreven. Een NLP-bordspel is een uitstekende manier om interactief met elkaar denkstijlen te leren herkennen. Door vaak te spelen gaan deelnemers steeds flexibeler met denkstijlen om. Meta Me Meta You is het eerste NLP-bordspel ter wereld.”

Spelers krijgen met het NLP-bordspel denkstijlkaarten aangereikt. De kaarten geven een bepaalde denkstijl weer, die moet worden ontdekt door de spelers. Er zijn duokaarten, waarin 1 op 1 wordt gespeeld, maar ook groepskaarten. Er kunnen maximaal 8 spelers meedoen. Bij aanschaf van twee spellen kunnen 16 spelers deelnemen. Afhankelijk van de variatie kan ook met situatiekaarten worden gespeeld die in combinatie met denkstijlkaarten worden gebruikt.

Goed doel

Het spel is verkrijgbaar via de site www.metamemetayou.nl en kost € 79,50. Voor elk bordspel dat wordt verkocht, wordt 10% overgemaakt aan een goed doelen in Nederland! Wie het bordspel voor 31 december 2011 aanschaft maakt kans op een gratis NLP-opleiding. Daarnaast krijgen 10 kopers kans op de gratis dagworkshop ‘denkstijlen en waarden’. Het factuurnummer is daarbij het lotnummer. Een notaris verricht de trekking op vrijdag 6 januari 2012. Wie het spel een aantal keer heeft gespeeld kan de denkstijlkaarten gaan herkennen. Om de uitdaging in het spel te behouden, brengt Wegener regelmatig updates uit.