Miljoen voor jeugdzorg veiliggesteld door 50PLUS

Persbericht geplaatst door HermezPR op 14-11-2016
De gemeenten in Limburg krijgen samen alsnog één miljoen euro ter ondersteuning van de transformatie van de jeugdzorg. Dat heeft gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen toegezegd in de Statenvergadering van 4 november. Ze deed dat onder druk van 50PLUS, de Partij voor de Dieren en de PVV. Deze dreigden met een motie en voorkwamen zo dat het gereserveerde geld anders wordt besteed.

De subsidie komt van het Rijk en zit in een nog ongebruikt provinciaal potje van 1.170.000 euro. Met het eenmalig beschikbaar te stellen geld kunnen Limburgse gemeenten externe deskundigen inhuren voor de transformatie van de jeugdzorg.
50PLUS Statenlid Henk van der Linden is blij met de belofte van gedeputeerde Van Rijnsbergen: “De jeugdzorg is 1 januari 2015 naar de gemeenten overgeheveld. De kosten van die transitie, die via de provincie door het Rijk worden vergoed, waren destijds niet goed te voorzien.

Bij sommige gemeenten zijn ze zo de pan uitgerezen, dat het gemeentelijk budget voor de jeugdzorg moest worden aangesproken. Daardoor komt de jeugdzorg zelf in gevaar, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De transformatie moet zorgen voor snellere, betere, effectievere en meer integrale jeugdhulp.

Door dit geld veilig te stellen, kunnen we de nood een beetje verzachten bij Limburgse gemeenten. Zij kunnen nu ondersteund worden bij de uitvoering van de jeugdzorg.”