Minimalistisch interieur kent enkel maxima

Persbericht geplaatst door Jaap23 op 14-10-2015
Dekussenwinkel
Er zijn veel liefhebbers van het minimalistische interieur, maar velen vinden het moeilijk toe te passen. Bedenk altijd goed; een minimalistische interieur kent alleen maxima. Dat houd in dat er geen ondergrens is in de mate van styling, maar wel een bovengrens. Probeer zo weinig mogelijk op de vloer te zetten, aan de wanden te hangen en kleur te gebruiken. Je minimalistische interieur zal op die manier steeds meer vorm krijgen en jij plukt er de vruchten van. Vraag je je af wanneer je je doel hebt bereikt? Dat is wanneer er niets meer weg te halen is, niet wanneer er niets meer kan worden toegevoegd.

Symmetrie

Het minimalistische interieur kenmerkt zich door de rust en eenvoud. Rust creëer je door symmetrie, of je dat nou in de gaten hebt of niet. Houd dus altijd in de gaten of je interieur nog in evenwicht is.

Allegaartje

Hedendaags worden er vaak vele stijlen door elkaar gebruikt. Marokkaanse kussen van dekussenwinkel tezamen met moderne kussentjes van IKEA. Dit kan erg leuk zijn, maar is het tegenovergestelde van het minimalistische interieur. Een allegaartje van stijlen straalt vaak geen rust uit, dus hou het bij één stijl. Houd de kleuren ook rustig en blijf bij de aardetinten. Less is more.

Geen kleuren, maar tonen

Je zou misschien denken dat het saai is om geen sprekende kleuren toe te voegen aan je interieur. Toch kan je met het gebruik van aardekleuren oftewel: tonen, veel meer dan je denkt. Je kunt ze door elkaar gebruiken en je kunt spelen met texturen, vormen en tinten. Een beetje kleur mag heus wel, maar hou het rustig.

Aanbid leegte

Lege ruimtes en plekken worden vaak als vanzelf opgevuld. Zonde! Vooral als je in een mooi pand woont spreken de muren, plafonds en vloeren vaak voor zich. Ze hebben geen tierelantijntjes nodig. Durf dus spullen van de muren en vloeren af te halen.

Gooi spullen weg

Weggooien is iets waar heel veel mensen moeite mee hebben. Vaak hebben we veel prullaria en kleinmeubels in huis staan die we misschien niet eens mooi vinden, maar hebben gekregen óf we zijn er zo aan gewend geraakt dat we ze niet meer zien. Loop eens kritisch door je huis en gooi alles wat niet mooi is of wat niet wordt gebruikt gewoon weg.