MKB kan veel verbeteren aan eigen websites

Persbericht geplaatst door PieCherry op 19-03-2012
MKB kan veel verbeteren aan eigen websites

Websites van MKB-bedrijven kunnen met eenvoudige ingrepen vele malen beter worden. Dit stelt Dennis van Plateringen, website usability specialist uit Amsterdam. “Met een paar simpele verbeteringen kunnen bedrijven veel meer uit hun website halen.”

Met zijn bedrijf PieCherry helpt hij bedrijven bij het verbeteren van websites. De ZZP-er is actief sinds oktober 2011 en richt zich speciaal op kleinere bedrijven. “Bij grote ondernemingen werken specialisten fulltime aan de website. Een MKB-bedrijf heeft die luxe niet, maar kan met een paar uur advies ook een heel eind komen”, aldus Dennis van Plateringen. Website usability, ook wel het verbeteren van de gebruikerservaring, is hiermee toegankelijk voor kleinere bedrijven.

Korte trajecten
Website usability is vaak voorbehouden aan grote partijen en gaat gepaard met lange trajecten. Grote online spelers hebben zelfs specialisten die voortdurend de gebruikersvriendelijkheid testen en optimaliseren. “Het is onmogelijk voor kleinere bedrijven om dagelijks de website te verbeteren. Juist omdat deze bedrijven een goede website hard nodig hebben, willen we hierbij helpen”, zegt Dennis van Plateringen. “De trajecten worden bewust kort gehouden om tijd en kosten in de hand te houden.”

Aandachtspunten usability
Een betere gebruikerservaring is afhankelijk van veel verschillende factoren. Een usability specialist beoordeelt bijvoorbeeld de menustructuur, posities van paginaonderdelen, de leesbaarheid van teksten en het oproepen van de bezoeker tot het uitvoeren van vervolgacties. Usability is een wetenschap die berust op jarenlang onderzoek en nog continu in ontwikkeling is door de blijvend veranderende online omgeving.

Ervaring uit de praktijk
PieCherry is opgericht door Dennis van Plateringen. Hij heeft voor verschillende bedrijven binnen de reis- en omroepbranche websites ontwikkeld. Hierbij werkte hij nauw samen met professionele partijen voor zoekmachine-optimalisatie, usability en websitedesign. Sinds oktober 2011 is Dennis zelfstandige op het gebied van website optimalisatie. Zijn opdrachtgevers variëren van een waterbeddenwebsite tot een bekend Duits automerk. Website: www.piecherry.nl

Voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Dennis van Plateringen - PieCherry via tel. 06-19225269 of e-mail dennis@piecherry.nl
Beeldmateriaal in hoge en lage resolutie kunt u downloaden via www.piecherry.nl/pers.htm

deel deze pagina: