MKI verwelkomt Monique de Waal als nieuwe Goodwill Ambassador voor YOELL®

Persbericht geplaatst door Influx PR op 26-04-2011
MKI verwelkomt Monique de Waal als nieuwe Goodwill Ambassador voor YOELL®

Oostvoorne/Baarlo, 26 april 2011– Het Medical Knowledge Institute (MKI) – Preventie door Educatie mag een nieuwe Goodwill Ambassador voor het YOELL®-project verwelkomen. Monique de Waal, bekend van de Nederlandse meidengroep KUS, zal haar bekendheid inzetten om de exclusieve sieradenlijn te promoten. Deze sieraden worden gemaakt door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika, die met de opbrengst een beter bestaan voor hun gezin kunnen opbouwen. Monique wordt officieel ‘geïnstalleerd’ als Goodwill Ambassador op 12 mei tijdens het jaarlijkse asperge-evenement bij Château de Raay in Baarlo.

Monique de Waal zingt in de meidengroep KUS en heeft haar eigen dansstudio. Tijdens een dansworkshop kwam ze toevallig in aanraking met YOELL®. “De achterliggende gedachte bij dit project raakte me meteen”, zegt Monique. “Op de voorkant van de YOELL®-brochure stond een prachtige foto van een zwangere Afrikaanse vrouw en ik was op dat moment zelf in verwachting van mijn dochter Miley. Ik besefte toen dat wij het hier in Nederland zo goed hebben wat gezondheidszorg betreft. Dat ik met mijn bekendheid YOELL® kan promoten en de verkoop kan stimuleren, om vrouwen en hun kinderen in Zuid-Afrika te helpen, vind ik dan ook fantastisch. Zo zal ik de armbanden bijvoorbeeld dragen tijdens de KUS-optredens deze zomer.”

Karin de Man, YOELL® Representative: “HIV-geïnfecteerde vrouwen worden in Zuid-Afrika nog vaak verstoten uit hun familie en leefgemeenschap. In de Health Information Centers van het MKI maken zij de YOELL®-sieraden waarmee zij geld verdienen om hun eigen gezin te kunnen onderhouden. Hierdoor verdienen ze ook weer een plek terug in de maatschappij. Door met HIV 'gewoon' door te leven, te werken, gezonde kinderen op de wereld te zetten en goed voor hun kinderen te zorgen, zijn deze vrouwen bovendien hét voorbeeld in de townships van echte 'women empowerment'. Met de aanstelling van Monique hebben we een geweldige nieuwe ambassadeur om YOELL® nog meer onder de aandacht te brengen.”

Harold Robles, oprichter en president van het MKI: “Ik heet Monique van harte welkom in onze groep van ambassadeurs en kijk ernaar uit dat zij officieel wordt geïnstalleerd tijdens het asperge-evenement bij Château de Raay; een prachtige Sandton-lokatie om kennis te maken met onze nieuwste Goodwill Ambassador!”

Sandton Hotel & Château De Raay organiseert jaarlijks een traditioneel asperge-evenement in Baarlo, waarvoor relaties en belangstellenden worden uitgenodigd. Tijdens het feest vindt ook dit jaar een veiling plaats van enkele kunstwerken; nu van Geert Jan Jansen. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het MKI, het goede doel waaraan Sandton Hotels haar naam heeft verbonden.

Over het Medical Knowledge Institute, ‘Preventie door Educatie'
Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.
Onder het motto ‘Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door gezondheidgerelateerde educatie en informatie te geven aan de lokale bevolking èn hulpverleners. Deze ‘local heroes' brengen die kennis ook weer over op anderen. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika. Meer informatie over YOELL®: www.yoell.org.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en Zuid-Afrika (Kaapstad) en in 1999 opgericht door Prof. Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities.
Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, fax: 055 - 360 26 61, e-mail: corrie@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: