Muurverwarming

Persbericht geplaatst door jellievdoorn op 03-07-2013
Muurverwarming

Muurverwarming is een luxe vorm van verwarming die al jaren lang wordt gebruikt. Het wordt vaak aangeboden tijdens de renovatie van een woning of wanneer er nieuwbouw wordt gebouwd. In principe is muurverwarming niets anders dan het verwarmen van de muren die vervolgens warmte afgeven aan verschillende ruimtes binnen de woning. Het gebruik van muurverwarming zorgt voor een prettig leefklimaat in bijvoorbeeld woon- en eetkamers, studeer- en werkkamers en kantoorruimten. U kunt dit het beste plaatsen in ruimten waar u relatief veel tijd doorbrengt.

Vooruitgang

Door de technologische ontwikkelingen wordt er veel vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van muurverwarming. Tegenwoordig worden de muren in een woning verward door elektrische muurelementen. De elektrische muurelementen worden in de muur geplaatst en vervolgens opgewarmd om te kamers in de woning op te warmen. Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheidseisen en de isolatie van de woning. Naast muurverwarming wordt er vaak gebruik gemaakt van extra radiatoren binnen een woning. Dit is vooral aangenaam tijdens een koude winter.

Het plaatsen

Bij het plaatsen van de verwarming worden en verwarmingsbuizen aangebracht op de muur. Na de installatie zal hier verwarmd water doorheen lopen. Na het aanbrengen van de verwarmingsbuizen wordt de muur afgewerkt met een stucproduct. Het stucproduct slaat de warmte op en geeft deze warmte geleidelijk af aan de ruimte.

Voordelen

De voordelen van muurverwarming op een rijtje:

- De stralingswarmte wordt gelijkmatig afgegeven en is afkomstig van een groot oppervlak, hierdoor is de luchtbeweging in de ruimte laag en zo ook de stofcirculatie.

- Doordat deze verwarming op een groot oppervlak gelijkmatig is aangebracht is de temperatuur verdeling ook gelijkmatig.

Het originele bericht staat op: Muurverwarming.