Muziekfilm "Bakfietsband" online premiere

Persbericht geplaatst door Studio Carambolas op 10-02-2014
Muziekfilm "Bakfietsband" online premiere

Carambolas Films van regisseur Udo Prinsen presenteert een miniportret over muzikanten die al fietsend live muziek maken.

De Bakfiets
Het idee voor deze korte muziekfilm ontstond toen Prinsen voor een boektrailer op zoek was naar filmbeelden van fietsers door Amsterdam. Het beeld van de bakfiets met muzikanten liet hem niet los en hij besloot dat een spontaan miniportret over deze groep een leuke aanvulling op zijn film CV zou zijn.

Synopsis
Een muzikaal miniportret over de kleurrijke leden van een swingende bakfiets. Met hun aangepast instrumentarium zorgen ze voor een warm optreden rond de kerk van een een pittoresk terpdorp.

De leden van de Bakfietsband maken zich op voor een optreden rond de kerk van een historisch terpdorp. Op ritmische wijze neemt de film ons mee langs de velden en paden tot we aankomen bij het drukke optreden tijdens een zomers muziekfestival. Door middel van animatie komen de real life personages op bijzondere wijze verder to leven en wanen we ons in een bewegend schilderij.

Udo Prinsen
Udo Prinsen begon zijn carrière in Canada en Engeland. Na zijn buitenlandse ervaringen startte Prinsen zijn label Carambolas Films. Sindsdien regisseert hij animatiefilms, series en toepassingen voor film, tv en internet. Muziek is altijd een belangrijk uitgangspunt voor zijn onafhankelijke producties zo ook in zijn eerdere films Auditie (in samenwerking met Eric Vloeimans en Martin Fondse) en Into Spring (gebaseerd op art-work en muziek van Han Bennink, drummer van o.a. ICP Orchestra). Beide films werden goed ontvangen in het circuit van korte film festivals.

Screening
Bakfietsband is on-line te zien en te embedden vanaf:
WEBSITE http://www.carambolas.nl/films/bakfietsband
VIMEO: https://vimeo.com/75805695
YOUTUBE: http://youtu.be/wF6WubSuQXc


Toekomst
Naast een lespakket en diverse korte filmprojecten die binnenkort uitkomen denkt Prinsen na over de ontwikkeling van een film over een muziekfietsmarathon door Nederland. Meldt u aan voor Carambolas Films @ twitter, facebook of nieuwsbrief en u blijft op de hoogte.

***EINDE PERSBERICHT***

De film is te delen / embedden vanaf de volgende adressen
Nederlandse versie: https://vimeo.com/75805695
Engelse versie: https://vimeo.com/85720460

Persfolder met stills, biografie en info:
http://www.carambolas-films.com/persmap_bakfietsband.zip

Voor de redactie:

Verdere info
www.carambolas.nl/films/bakfietsband

www.twitter.com/carambolasFILMS
Carambolas Films
T 030 233 33 82
M 06 41 81 83 52
E info@carambolasfilms.com