Naar de vuilstort in Utrecht en Den Haag

Persbericht geplaatst door bosmanict op 30-11-2013

Misschien ben je er nog nooit geweest, misschien ook wel, de vuilstort. De grote gemeenten kennen het, een plek waar grofvuil naar toe gebracht kan worden. Ook kun je ervoor kiezen om grofvuil te laten ophalen bij je in de straat. Maar wat is nou eigenlijk grofvuil? Laten we daar eerst naar kijken voordat wij verder ingaan op het wegbrengen of laten ophalen van grofvuil. Grofvuil is eigenlijk heel makkelijk te definiëren. Zodra een bepaald stuk vuil niet in de container past dan is er sprake van grofvuil. Het maakt daarbij niet uit of je zelf een container hebt, of dat je het vuilnis in een ondergrondse vuilnisbak deponeert. Zodra het niet past is er sprake van grofvuil.

Grote steden
In de grote steden kun je het grofvuil wegbrengen naar een zogenaamde vuilstort. Grofvuil Utrecht kun je gratis wegbrengen. Je moet dan wel een inwoner van Utrecht zijn en particulier zijn. Als je een bedrijf runt en je wilt vuil naar de stort brengen, dan kunnen hier kosten aan verbonden zitten. Kijk eens op de website van de gemeente Utrecht om na te gaan hoeveel kosten er verbonden zitten aan het wegbrengen van grofvuil als bedrijf.
Grofvuil Den Haag kun je ook wegbrengen naar de stort. Net als in Utrecht hoef je als inwoner en particulier hier niet voor te betalen. Waar moet je nog meer op letten? Het is handig om het adres op te zoeken van de vuilstort. Zo weet je precies waar je naar toe moet als je het grofvuil weg wilt brengen. Daarnaast raden wij je ook aan om de openingstijden op te zoeken. Doe je dit niet, dan loop je het risico om voor een dichte duur te staan, dat zou natuurlijk erg jammer zijn. Heel veel succes met het wegbrengen van je vuilnis naar de stort!