Nederland zet 815 mln euro in gouden handdruk banksparen

Persbericht geplaatst door Gouden Handdruk Specialist op 29-04-2011
Nederland zet 815 mln euro in gouden handdruk banksparen

Soest, 26 april 2011 – Gouden handdruk banksparen heeft zich een jaar na introductie ontwikkeld tot een gewilde bestedingsmogelijkheid van een ontslagvergoeding. Door een wetswijziging mag sinds 1 januari 2010 een gouden handdruk bij ontslag gestort worden op een geblokkeerde bankrekening, het zogenaamde stamrecht banksparen. In het eerste jaar hebben Nederlanders al voor 815 miljoen euro in stamrecht spaarrekeningen ondergebracht, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Ook andere vormen van banksparen laten een sterke groei zien: In 2010 werd 150% meer ingebracht in banksparen ten opzichte van 2009. Naar verwachting zet deze groei door in 2011, aldus Marius Winter van Gouden Handdruk Specialist uit Soest. De populariteit van stamrecht banksparen zal aanhouden, ook omdat steeds meer banken deze producten aanbieden.

Alternatieven voor stamrecht banksparen

Alternatieven voor stamrecht banksparen zijn een stamrechtverzekering en een stamrecht BV. Cijfers van Gouden Handdruk Specialist tonen dat de populariteit van het stamrecht banksparen ten koste is gegaan van de stamrechtverzekeringen. Stamrechtverzekeringen worden nog nauwelijks afgesloten. De kosten voor stamrecht banksparen zijn – in vergelijking met een stamrechtverzekering - laag en worden tegen relatief aantrekkelijke rentes afgesloten. Ook worden stamrecht spaarrekeningen als transparant ervaren in tegenstelling tot verzekeringen. De markt voor stamrecht banksparen telt in een jaar tijd een volwaardig productaanbod. Er zijn ongeveer 10 aanbieders. Op banksparen-ontslagvergoeding.nl kunnen geïnteresseerden vergelijkingen maken en online offertes aanvragen voor stamrecht banksparen. De website is een initiatief van Gouden Handdruk Specialist.

Meeste banken bieden stamrecht banksparen aan

“Veel banken hebben na de wetswijziging passende producten geïntroduceerd”, vertelt Winter, eigenaar van de website. “SNS had de primeur, maar nu bieden zowel banken als verzekeraars stamrecht banksparen aan. SNS, ABN Amro, Delta Lloyd, Aegon en Rabobank zijn de grootste aanbieders van stamrecht banksparen. ING biedt (nog) geen producten voor stamrecht banksparen aan.”

Er zijn verschillen tussen de verschillende producten. De verschillen betreffen de rentes, voorwaarden en de flexibiliteit. Gouden Handdruk Specialist maakt vergelijkingen, adviseert en bemiddelt in stamrecht banksparen. De variabele rente ligt op dit moment rond de 2,7 %. De vaste rente kan oplopen tot ongeveer 4,35 % bij een looptijd van 10 jaar; Gezien de huidige rentemarkt zijn dit aantrekkelijke tarieven.”

Over Gouden Handdruk Specialist

Gouden Handdruk Specialist (www.goudenhanddrukspecialist.nl) informeert en adviseert werknemers die een ontslagvergoeding ontvangen. Gouden Handdruk Specialist adviseert u over de keuze tussen stamrecht banksparen, stamrechtverzekering en een stamrecht BV. Gouden Handdruk Specialist kan stamrecht banksparen vergelijken en afsluiten en kan een stamrecht BV oprichten.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Gouden Handdruk Specialist: