Nederlander kiest vaker voor goedkoop vakantiehuis

Persbericht geplaatst door meerict op 10-10-2012

Steeds meer vakantiegangers zijn de laatste tijd op zoek naar goedkopere vakantiehuizen via internet. De reden hiervan is de instabiliteit van de economie die ook bij ons wordt gevoeld . Dit terwijl de vakantiewens nog steeds zeer hoog op het lijstje van de Nederlander staat.


Volgens onderzoeksbureaus boekt 4 procent van de Nederlandse vakantiegangers zijn vakantiehuis dichter bij huis, en is er ook een tendens in het boeken van goedkope vakantiehuizen binnen Europa.

Ook is er een verschuiving waar te nemen in de keuze van het te bezoeken vakantieland. Daar waar landen als Frankrijk, Italië, Duitsland, en Spanje nog wel de toppers zijn, is er ook een stijgende lijn voor landen als België, Tsjechië , Kroatië en Bulgarije waar te nemen.


Ook de keuze voor een vakantie in eigen land laat een kleine stijging zien . Het aantal vakantiegangers dat voor eigen land kiest ligt op ongeveer 2,8 miljoen ,en het aantal vakantiegangers dat zijn vakantie in het buitenland viert ligt op ruim 7,5 miljoen, volgens de cijfers van NBTC-NIPO Research .


De reden waarom vakantiegangers hun goedkope vakantiehuis online bij bijvoorbeeld www.vakantiehuizentotaal.nl boeken ,heeft voornamelijk te maken met de manier waarop deze sites werken. Wat voorheen het reisbureau was waar men naar toe moest gaan en een aantal gidsen mee naar huis kreeg van verschillende aanbieders ,kan men dit nu op een soort gelijke manier online op deze sites doen omdat ook hier met meerdere bekende reisorganisaties wordt samengewerkt.


Voor meer informatie en beschrijving met video per land en op het gebied van goedkope vakantiehuizen met foto’s kijkt u op www.vakantiehuizentotaal.nl.

deel deze pagina: