Netwerk via stopcontact

Persbericht geplaatst door bosmanict op 20-12-2013

Het internet op, we doen het allemaal. De één voor zijn werk, de ander om spelletjes te doen. Maar wat is nou de beste manier om het internet op te gaan? Je kunt namelijk op meerdere manieren het internet op. In dit artikel willen wij deze manieren even met je doornemen. Wij hebben namelijk een goedkope en goede oplossing voor je gevonden om het internet op te gaan, een netwerk via stopcontact heet het. Dit is de eerste manier waar wij naar kijken. De tweede manier die wij kort doornemen zijn draadloos en bekabeld internet.

Netwerk via stopcontact
De naam zegt het eigenlijk al, je gaat het netwerk op via het stopcontact, via het stroomnet dus. Het klinkt misschien gek, maar het kan tegenwoordig echt. Wat heb je ervoor nodig? Om dit te kunnen realiseren heb je zogenaamde Powerline adapters nodig. Deze adapters kun je in een stopcontact prikken en er zit een RJ45 ingang op om een netwerkkabel op aan e sluiten. Het andere uiteinde van de netwerkkabel sluit je aan op de router. Met de 2e adapter doe je precies hetzelfde qua stopcontact, echter de netwerkkabel sluit je aan op je computer of laptop. Klaar is kees, je kan het internet op! Het is een goedkope oplossing en zeer eenvoudig qua installatie. Daarnaast heb je weinig snelheidsverlies.

Draadloos
Met draadloos heb je wel snel te maken met snelheidsverlies. Ga je grotere afstanden overbruggen of moet het signaal door meerdere muren of lagen heen, dan raak je vaak snelheid kwijt. Dat is natuurlijk erg jammer.

Bekabeld internet
Een derde manier is bekabeld internet. Het voordeel hiervan is dat er geen snelheidsverlies is. Je haalt de maximale snelheid die je ook doorkrijgt van je internet provider. Een groot nadeel is echter het feit dat je kabels moet trekken in je huis. Dat is een klus waar je misschien flink tegen op ziet.