Nieuw boek over het vinden van een nieuwe baan na ontslag

Persbericht geplaatst door Gouden Handdruk Specialist op 01-04-2011
Nieuw boek over het vinden van een nieuwe baan na ontslag

Soest, 30 maart 2011 Recent heeft NextJob Outplacement (www.nextjob.nl) de nieuwste editie van het boek “van werk naar werk” gelanceerd. Het boek is geschreven voor werknemers die binnenkort hun baan verliezen en op zoek moeten naar een nieuwe baan. Het boek beschrijft de stappen die iemand moet doorlopen om vanuit de huidige werkgever een nieuwe baan elders te vinden. Alle belangrijke onderwerpen zoals rouwverwerking, financiele situatie na ontslag, voorbereiding op het solliciteren, het solliciteren zelf en jobhunten komen uitgebreid aan bod. Het boek staat vol met tips en adviezen voor het succesvol solliciteren naar een nieuwe baan. Auteur van deze uitgave is drs. Marius Winter, directeur van Nextjob Outplacement.

Praktische handleiding bij de zoektocht naar een nieuwe baan
“ Van werk naar werk” is vooral geschreven voor werknemers die al langer in dienst zijn bij een werkgever en daarom weinig of geen recente sollicitatie-ervaring hebben. Het boek beschrijft stap voor stap alle facetten van de zoektocht naar een nieuwe baan. Het boek helpt leren omgaan met het verlies van de baan. Dit omvat ook het verlies van het huidige salaris en de gedeeltelijke compensatie daarvan in de vorm van een WW uitkering na ontslag. Dit is een belangrijk aspect bij veel werknemers van 50 jaar en ouder die boventallig zijn of gedwongen moeten vertrekken bij hun huidige werkgever.

Ook bevat het boek uitgebreide uitleg over de eerste oriëntatie na een ontslag, zoals het opstellen van een profiel en het schrijven van een goede sollicitatiebrief en een goede curriculum vitae. De voorbereiding op het sollicitatiegesprek komen ook ruimschoots aan bod. Ook worden tips gegeven over het daadwerkelijk van start gaan met het jobhunten. Jobhunten is het traceren van geschikte vacatures in media en (persoonlijke) netwerken. Het boek ‘van werk naar werk’ is te bestellen op de website van Nextjob Outplacement: www.nextjob.nl

Persoonlijke outplacement ondersteuning door NextJob Outplacement

Wij krijgen veel positieve reacties op het boek. Het boek geeft mensen een duidelijk inzicht in elke stap van het sollicitatie proces. Soms is een boek alleen niet genoeg. Vooral bij werknemers van 50 jaar en ouder bestaat vaak behoefte aan persoonlijke ondersteuning. NextJob Outplacement kan werknemers volledig begeleiden in het vinden van een nieuwe baan. De stappen die in het boek worden besproken, worden door een job coach van NextJob samen met de kandidaat doorgelopen. Werknemers krijgen van hun werkgever vaak een outplacement budget mee, waarmee ze een outplacementtraject bij een outplacementbureau kunnen inkopen.

Over NextJob Outplacement

Nextjob outplacement begeleidt werkzoekende individuen bij het vinden van een nieuwe baan. De doelstelling van Nextjob Outplacement is om (ontslagen) werknemers zo snel en adequaat mogelijk aan een passende, nieuwe baan te helpen. Nextjob Outplacement voert zowel individuele als collectieve outplacementtrajecten uit. NextJob Outplacement heeft vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Baarn. Directeur van NextJob Outplacement is drs. Marius Winter.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marius Winter, eigenaar van www.nextjob.nl, telefoon 035- 588 04 87 of 06-55 76 45 90.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Gouden Handdruk Specialist: