Nieuw: Lock Stock & Barrel haarstyling voor mannen

Persbericht geplaatst door Moonfish Text & PR op 04-05-2011
Nieuw: Lock Stock & Barrel haarstyling voor mannen

Nieuw: Lock Stock & Barrel haarstyling voor mannen

Met productnamen als “The Daddy”, “Raw Earth” en “85 karats” bestormt het trendy Britse Lock Stock & Barrel Grooming

de Nederlandse markt. Anno 2011 is verzorgd, lekker ruikend haar een must voor elke man die goed voor de dag wil komen en LS&B speelt hier op in: een lijn haarproducten speciaal ontwikkeld voor mannen. Met de beste ingrediënten, coole namen, een stijlvolle verpakking en een sexy geur.

From London

Al in 2005 bedacht een stel hippe Londoners dat het tijd werd om haarverzorging voor mannen naar een hoger niveau te tillen. Geen unisex geurtjes, “spiked” of “just out of bed” haar, maar verfijnde stylingproducten voor de moderne, stijlvolle man.

Ze gingen op zoek naar de beste ingrediënten (vitamines, mineralen, proteïnen), zochten een investeerder, bedachten coole namen en een een dito verpakking en Lock Stock & Barrel Grooming was een feit: een lijn met verzorgende haarproducten speciaal voor mannen.

Trendsettend

In Engeland is het trendsettende merk al jaren een daverend succes – zo was het onder meer sponsor van de prestigieuze Brit Awards – en kreeg het veel aandacht in de pers. Ook in de Verenigde Staten en Brazilië is het merk bezig aan een opmars. Reden te meer voor topkapper en meervoudig winnaar van de Coiffure Award Ted van der Drift om LS&B naar Nederland te importeren en samen met haarstylist Jett Dadswell op de markt te brengen. ,,Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vormen en stijlen, maar wat ik eigenlijk miste was een compacte mannenlijn” aldus Ted van der Drift. ,,Na een zoektocht kwamen we terecht bij het Londense Lock Stock & Barrel en besloten we het hierheen te halen. Inmiddels is het merk te koop bij de betere kapperszaken en het aantal salons dat met LS&B is gaan werken groeit in rap tempo”.

De lijn

LS&B komt met twee verschillende shampoo's en zeven verschillende stylingproducten die geschikt zijn voor allerlei haartypes en karakters: shampoo's, wax, gels en grooming clays. Nieuw in het assortiment is Volumatte Volumising Powder, een speciaal poeder voor een warrig effect en meer volume.

Eind mei 2011 lanceert LS&B drie verschillende scheerproducten.

De namen van de producten spreken tot de verbeelding: “The Daddy Classic Wax”, “85 Karats Grooming Clay” en “Large it Power Gel”, om er een aantal te noemen. Maar ook de ingrediënten zijn spannend: bijenwas, vulkanische klei, zeemineralen en puimsteen. En niet onbelangrijk: het ruikt ook nog eens heerlijk – mannelijk en sexy.

What's in a name?

De term Lock Stock & Barrel komt uit het Engeland van de 18e eeuw. Het slaat op de drie componenten waaruit een vuurwapen destijds bestond: “The lock” als zijnde het vuurmechanisme, “The stock” voor de houten hendel en “The barrel” voor het daadwerkelijke wapen. De term werd voor het eerst vastgelegd in de brieven van Sir Walter Scott – schrijver van onder meer Ivanhoe en Rob Roy – uit 1817 en wordt sindsdien gebruikt om de term 'alles inbegrepen, alomvattend' uit te drukken.

Exclusief

De producten van Lock Stock & Barrel worden geïmporteerd door Cooper Men's Grooming Supplies en zijn exclusief te koop bij de betere, Nederlandse kapperssalons.

--------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer persinformatie, productinformatie, interview aanvragen en hoge resolutie beeldmateriaal kun je contact opnemen met Ravianne van Vliet, Moonfish Text & PR: ravianne@moonfishpr.com, tel. 06-511 390 82

Salons kunnen direct contact opnemen met de Nederlandse agent van LS&B: Cooper Men's Grooming products, Jett Dadswell: info@lsbgrooming.com , tel. 06 – 30 73 66 84. www.groomingmen.com