Nieuw rolluik zorgt ’s zomers voorbeter binnenklimaat

Persbericht geplaatst door VELUX Nederland B.V. op 14-05-2013
Nieuw rolluik zorgt ’s zomers voorbeter binnenklimaat

De Meern, 14 mei 2013. ’s Zomers kan het binnenshuis warm worden, heet zelfs. Maar het is mogelijk om een meer getemperd en comfortabel binnenklimaat te creëren. De nieuwe functionele basic rolluiken voor VELUX dakramen houden de stralen van de zon tegen en voorkomen zo oververhitting in huis. Daarnaast zorgen ze voor verduistering wanneer u dat nodig heeft. Een effectieve en betaalbare oplossing voor warme, lichte zomerdagen.

Het nieuwe VELUX basic rolluik zorgt voor verduistering, zon- en warmtewering, daglichtregulering, isolatie en geluidsreductie. Op een zonnige zomerdag kan de overbodige warmte overdag buiten worden gehouden, zodat een meer getemperd en comfortabel binnenklimaat kan worden gecreëerd zonder dat extra mechanische koeling nodig is. Het basic rolluik heeft twee standaard posities: helemaal omhoog of helemaal naar beneden. En standaard of niet, dat is de fundamentele behoefte van de meeste mensen en dat is nu beschikbaar voor aanzienlijk minder geld.

"We hebben een verduisterings- en zonweringproduct ontwikkeld voor mensen die geen behoefte hebben aan een scala aan geavanceerde functies en elektrische mogelijkheden, maar aan een betaalbare oplossing die aan hun basisbehoeften voldoet. Een eenvoudige manier voor verduistering en warmtewering in de zomer. En dat is precies wat dit rolluik doet", vertelt Michel Kalis van daglichtspecialist VELUX.

Prettiger slapen in koele, donkere slaapkamer
Het nieuwe basic rolluik is bijzonder geschikt voor slaapkamers. "We slapen het liefst in een kamer die koel en relatief donker is. Op lichte, warme zomeravonden kan het rolluik naar beneden worden gedaan om de zonnestralen die anders via het raam naar binnen zouden komen, buiten te houden. Het rolluik houdt de kamer daarmee donker en koel, dus is het prettig om er te verblijven en in te slapen", aldus Kalis.

Eenvoudig te monteren, eenvoudig te gebruiken
Montage van het basic rolluik is eenvoudig en snel. Natuurlijk kan men dit zelf doen of men kan het uitbesteden aan een professionele verwerker. Een professional kost het minder dan een uur om het rolluik te monteren. Naast een eenvoudige montage en een aantrekkelijke prijs, is het basic rolluik ook eenvoudig in gebruik. Het enige wat bewoners hoeven te doen is het dakraam met de bedieningshandgreep te openen en 180° te tuimelen totdat de onderkant van het dakraam zichzelf aan het rolluik vastklemt. Wanneer het dakraam vervolgens weer wordt gesloten, sluit het rolluik direct mee en zit deze helemaal naar beneden. En dat werkt ook andersom wanneer het rolluik weer geopend moet worden.Simpel en effectief.

Het basic rolluik kan worden gemonteerd op reeds ingebouwde handbediende VELUX dakramen vanaf 2001 of tegelijk worden gekocht met een nieuw VELUX dakraam. Het basic rolluik is de lage prijsvariant van de VELUX rolluiken. Hij heeft minder functies maar dezelfde hoge kwaliteit en afwerking als de elektrisch op afstand bedienbare rolluiken op netstroom of zonne-energie. Lees meer over de voordelen van het basic rolluik en de andere rolluiken van de VELUX Groep op www.velux.nl/rolluik

--///--

Over de VELUX Groep
De VELUX Groep biedt al ruim 70 jaar toekomstgerichte productinnovaties met als doel een uitstekende energie-efficiëntie en de hoogste kwaliteit van leven onder een dak. Met deze nieuwe generatie geeft VELUX dit idee een nieuwe dimensie: meer daglicht – meer wooncomfort- minder energieverbruik. De VELUX Groep investeert uitgebreid in producten die een bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van het energieverbruik in gebouwen. Met modelwoningen wordt concreet getoond hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd met gebruik van daglicht en behoud van een comfortabel binnenklimaat.

De VELUX Groep bezit productievestigingen in elf landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. VELUX Nederland B.V. is een volledig autonome dochteronderneming van de VELUX Groep, die bijna 10.000 werknemers heeft en onderdeel is van de VKR Holding A/S,een naamloze vennootschap volledig in handen van stichtingen en familie.Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Voor de redactie:

Noot voor de redactie

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Claudia van Veenendaal | Manager PR

Tel: 030-6629679 | Mob: 06-27129935

claudia.vanveenendaal@velux.nl | www.velux.nl

VELUX Nederland B.V.

Molensteijn 2 | 3454 PT De Meern

Volg ons via twitter.com/velux_pr en facebook.com/velux.nl