Nieuw skiseizoen en nieuwe Skimium website!

Persbericht geplaatst door skimiumnl op 20-12-2012
Nieuw skiseizoen en nieuwe Skimium website!

Het skiseizoen is goed begonnen dit jaar : de recente en harde sneeuwvallen in de Alpen en de Pyreneeën hebben de vroege opening van talrijke skistations en domeinen bevordert, en het seizoen 2012-2013 is beloftevol.

Voor de redactie:

Skimium, de specialist van de skiverhuur en partner van Décathlon, stelt u zijn splinternieuwe website voor die eind november dit jaar online gebracht werd. Ontdek de zeer intuïtieve koppeling waarmee u op zeer simpele en intuïtieve manier uw skimateriaal kan bestellen. Ook nieuwe opties werden bedacht voor veeleisende vakantiegangers. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk materiaal te reserveren voor personen met verschillende vakantiedata: de kinderen skiën de hele week met mama en papa volgt voor het week-end? Geen probleem, dit wordt nu opgelost met de optie multidate op de website van Skimium.

De nieuwe site van Skimium werd ook bedacht voor de gebruikers van mobiles en tablets: u kunt nu zeer eenvoudig vanaf uw Ipad uw materiaal reserveren, dankzij de web responsive koppeling die door Skimium bedacht werd.

Dit nieuw seizoen verschijnen ook nieuwe Skimium winkels en nieuwe stations zoals bijvoorbeeld het station van La Tania. Het skistation La Tania was oorspronkelijk een klein gehucht tussen Courchevel en Méribel. De naam La Tagna betekende oorspronkelijk in het dialect van de Savoie “het hol van de beer”, door de talrijke zoolgangers die tot het begin van de 20eeeuw de bossen van de Tarentaise bevolkten. Het station werd gesticht in 1990, op 1400 meter hoogte, en werd in 1991 een Olympisch station ter gelegenheid van de Olympische Spelen van Albertville. Het is een voetgangersstation van menselijke maat, met gebouwen met houten gevels die de natuur respecteren en zich er esthetisch in vermengen: de chalets werden gebouwd naar de traditionele architectuur van de gehuchten van de Savoie. U kunt van nu af aan naar de winkel Ski Higher trekken, die u professionele raad zal verlenen voor uw skiverhuur in La Tania.

U vindt op de site ook alle stations die partner zijn met Skimium, zoals bijvoorbeeld het skistation Courchevel. Kent u Courchevel? Het is een uitzonderlijk skistation dat bestaat uit 5 aparte dorpen met elk een unieke sfeer. Voor een familiaal verblijf, feestelijke vakanties onder vrienden, een sportieve afspraak in de bergen…, in Courchevel vindt u zeker wat u zoekt! U geniet van het skidomein met 150 km pistes, voor beginners en gevorderden: de ene skiën op eigen tempo in de “zen”zones, deze speciaal aangelegde ruimtes voor de beginners en hun eerste afdalingen. Gevorderden hebben 38 rode pistes en 10 zwarte pistes ter beschikking, en kunnen ook genieten van het ruime skidomein van de 3 Vallées: het grootste skidomein ter wereld!