Nieuwe cursus: Luister naar je eigen kunst

Persbericht geplaatst door iOPPi op 14-02-2011
Nieuwe cursus: Luister naar je eigen kunst

Op vrijdag 4 maart 2011 start in de Mediaan in de Heerhugowaardse Stad van de Zon de cursus Luister naar je eigen kunst. Tijdens deze cursus leer je door schilderen meer inzicht in jezelf te krijgen.

Ontdekkingstocht
Docente Joséphien Tros laat de deelnemers met verf en tekenmateriaal op ontdekkingstocht gaan. Hierdoor ontstaat een werkstuk dat je een eerlijke kijk op en in jezelf geeft. Het is rechtstreekse manier van communicatie met jezelf met je eigen kunst als leidraad. Stap voor stap leren cursisten te ontdekken wat het door hen gemaakte werk hen wil vertellen.

Handtekening
Beeldend werk is net als een handschrift of handtekening, een weerspiegeling van de maker. Er is veel aan af te lezen. Als je stap voor stap leert die boodschap te ontvangen, dan kan dat tot nieuwe en verrassende inzichten in jezelf leiden. Tijdens de lessen wisselen cursisten het schilderen af met diverse oefeningen in combinatie met oriëntaalse dans /(buik)dans.

Door wie?
Joséphien Tros gaf eerder communicatietrainingen, buikdanslessen en beeldende lessen. Nu heeft zij haar ervaringen op al deze gebieden samengevoegd en deze bijzondere cursus opgezet. ,,Zowel schilderen als buikdansen zijn een vorm van communicatie en brengen je dichter bij jezelf.”

Voor wie?
De cursus is voor vrouwen die zichzelf beter willen leren kennen. Door een drukke baan of druk gezinsleven kun je het gevoel hebben jezelf af en toe te verliezen. Deze cursus biedt je tijd voor jezelf en leert je beter om te gaan met de alledaagse beslommeringen. Je hoeft niet te kunnen schilderen of dansen om aan deze cursus deel te nemen.

Wat levert het op?
Een leuke cursus waarin veel gelachen wordt. Deelnemers leren tijdens en na het schilderen onder woorden te brengen wat ze zien op het papier of doek en ontdekken stap voor stap de boodschap die het werk voor hen heeft. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal acht deelnemers in een veilige en warme sfeer.

Waar?
De Mediaan, Brandpunt 1 (Stad van de Zon), Heerhugowaard.

Wanneer?
Op 10 vrijdagen van 12.30 uur tot 15.30 uur op 4, 11, 18, 25 maart, 1, 8, 15, 22, 29 april en 13 mei 2011.

Informatie over de cursus en opgeven bij: Joséphien Tros 06 40445578, e-mail info@luisternaarkunst.nlof bekijk de website www.luisternaarkunst.nl

deel deze pagina: