Nieuwe DorSano methode lost 84% van de rugklachten op

Persbericht geplaatst door JustinBosch op 08-01-2016
Nieuwe DorSano methode lost 84% van de rugklachten op
RIJSSEN: Onderzoek heeft uitgewezen dat de nieuwe methode, die wordt toegepast bij de DorSano klinieken in Rijssen en Zieuwent, in 84% van de gevallen een positief resultaat op diverse rugpijn klachten heeft.

Een groot succes
Om rugklachten duurzaam en gericht te verhelpen heeft het DorSano team een revolutionair 3-stappenplan ontwikkeld voor het behandelen van lage rugpijn. In drie fasen worden diverse rugklachten onderzocht en behandeld. De fasen bestaan uit een diagnose, een persoonlijke behandeling en een stabilisatiefase. En deze nieuwe vorm van behandelen blijkt succesvol, want het merendeel van alle rugklachten zijn ermee verholpen. “Rugpijn is een veelvoorkomend en uiterst hinderlijk probleem. We zijn dan ook erg blij dat deze methode zo veel mensen van hun klachten af kan helpen”, aldus Tom Karperien, één van de eigenaren van DorSano.

De verschillende fases
In de diagnosefase van de DorSano methode wordt de rug gescreend. Het probleemgebied wordt zeer nauwkeurig in beeld gebracht om een zo gericht mogelijke behandeling voor te kunnen schrijven. Hulpmiddelen die bij deze diagnose worden gebruikt zijn de Medi Mouse en de Back-check.
De beweeglijkheid van de wervelkolom en de kracht van het spierstelsel in de romp worden in kaart gebracht. Net als de mogelijkheid tot stabiliseren van de wervelkolom gedurende dagelijkse activiteiten. Als de diagnose helder is wordt er door de DorSano therapeut een persoonlijk behandelplan gemaakt.
Karperien geeft aan dat stabilisatie na de behandeling essentieel is voor het effect en resultaat van de therapie op lange termijn. Ook wordt er tijdens deze laatste fase gemeten of de rug inderdaad verbeterd is, door de rug opnieuw te scannen met de Medi Mouse.

Meer informatie?
Meer informatie over deze nieuwe behandelmethode? Neem dan eens een kijkje op de website van DorSano: www.lage-rugpijn.nl.