Nieuwe radiatoren kopen

Persbericht geplaatst door CVkoopjes op 07-08-2012

Het voordeel van de zomer is dat de cv-ketel even een paar maanden niet hoeft te branden. Ideaal, want dat scheelt gas. Ook is het het ideale moment om de cv-installatie eens flink onder handen te nemen. Nieuwe radiatoren, of een nieuwe cv-ketel monteren is in de zomermaanden het makkelijkst te realiseren. Vaak zie je in huizen nog de standaard paneel radiatoren, vele malen overgeschilderd en, vergeleken met de radiatoren van nu, lang niet zo rendabel als het kan. Reden zat dus om de radiatoren eens te vervangen. Maar waarmee ?

Verschillende soorten radiatoren

Tegenwoordig is er zóveel keuze in de radiatoren wereld dat men vaak niet meer weet wat wat is. Daarom zal ik even een paar bekende modellen radiatoren opsommen en uitleggen. Allereerst de compact paneel radiatoren, qua techniek het zelfde als de paneel radiatoren, maar het verschil zit hem in het woord “compact”. Compact radiatoren zijn radiatoren voorzien van zijpanelen en bovenrooster, op deze manier zijn de convectoren (ribbels aan de binnenkant) niet meer zichtbaar. Tevens zijn de scherpe randen goed afgedekt en dit maakt de radiatoren kindveilig.

Verschillende soorten compact radiatoren

De compact radiatoren zijn beschikbaar in twee optisch verschillende modellen. De eerste is met een traditioneel (rendabel) geribbelde voorzijde welke een groter oppervlak creert. Het andere model is de vlakke radiator, optisch iets mooier maar laat wat vermogen liggen omdat het oppervlak wat kleiner is. Vaak worden de vlakke radiatoren gezien als “design” radiatoren, maar zolang ze gebruik maken van het paneel concept blijft het in dat segment. Wat de afgelopen jaren een “hit” is geweest in de radiatoren wereld, zijn de verticale paneel radiatoren. Dit zijn in principe héle uitgestrekte paneel radiatoren. Ideaal voor bijvoorbeeld een hal, of een klein stuk muur. Voordeel van deze radiatoren is dat ze op een relatief klein oppervlak (voor het gevoel dan), een zeer hoog vermogen kunnen leveren. Ook de verticale radiatoren zijn beschikbaar met vlakke voorzijde, welke een strakke vertoning aan uw muur kunnen realiseren

deel deze pagina: