Nieuwe vergelijkingssite voor verzekeringen Verzekeraar.nl gelanceerd

Persbericht geplaatst door Verzekeraar op 13-03-2012

De nieuwe website www.verzekeraar.nl biedt de mogelijkheid een groot aantal verzekeringen te vergelijken. Bezoekers kunnen verschillende verzekeringen vergelijken en daarmee een overzicht krijgen van de kosten van de verschillende verzekeringen. Er kunnen honderden uiteenlopende verzekeringen vergeleken worden, de focus ligt hierbij op de zorgverzekering en autoverzekering, omdat hier de premieverschillen erg groot zijn en er dus veel te besparen valt. Initiatiefnemer Daan de Jong heeft bewust voor deze twee verzekeringen gekozen. “Verreweg de meeste mensen sluiten deze verzekeringen af. Het grote aanbod creëert voor sommigen een zeer onoverzichtelijke situatie waar Verzekeraar.nl duidelijkheid in probeert te scheppen door de verzekeringen op premie te rangschikken. Daarnaast zijn deze verzekeringsproducten vaak nagenoeg identiek geworden waardoor de premie het belangrijkste is waarop de verzekeringen zich onderscheiden.”

Verzekeraar.nl biedt een helder, maar globaal overzicht van de verschillende verzekeringen. Dit betekent dat zowel verzekeringen voor het individu als voor het hele gezin kunnen worden vergeleken. Het grote voordeel hiervan is dat er niet eerst allerlei persoonlijke gegevens op gegeven hoeven te worden zoals bij veel andere vergelijkingssites. Verzekeraar.nl richt zich voornamelijk op de prijsverschillen tussen de verzekeraars, nu veel producten van verschillende aanbieders vrijwel gelijk getrokken zijn. De premies kunnen flink uiteenlopen, waardoor er vaak een hoop geld te besparen valt. Op Verzekeraar.nl worden de verzekeringen standaard gerangschikt op de kosten en door de volledige onafhankelijkheid van de website zal de goedkoopste keuze altijd bovenaan verschijnen.

Verzekeraar.nl biedt een overzicht om de verzekeringen te vergelijken en de goedkoopste optie te vinden. Er kunnen geen verzekeringen worden afgesloten, dit gebeurt nog altijd op de website van de verzekeraar zelf. Wel is het mogelijk om ervaringen te delen met anderen en te lezen wat anderen van een bepaalde verzekering vinden of welke ervaringen zij met een bepaalde verzekering hebben. Op deze manier ontstaat er bij Verzekeraar.nl een overzicht van alle verzekering dat door de inbreng van de verschillende bezoekers als een aanvullende bron van informatie naast de door de verzekeraar zelf verstrekte gegevens. Het is tevens mogelijk de verzekeringen te rangschikken aan de hand van de ervaringen van anderen. Hiervoor wordt namelijk een score berekend, die vervolgens vergeleken kan worden naast de prijs van de verzekeringen.

In de toekomst is Verzekeraar.nl daarnaast van plan om het mogelijk te maken verschillende verzekeringspakketten te vergelijken. Veel mensen kiezen voor meerdere verzekeringen bij één en dezelfde verzekeraar wat het vergelijken op prijs nog lastiger maakt. Verzekeraar.nl zal rekening gaan houden met bijvoorbeeld pakketkortingen waardoor het een nog beter overzicht zal kunnen bieden.

deel deze pagina: