Nominaties Drone Awards 2017 bekend

Persbericht geplaatst door DroneAwards op 01-11-2017
Drone Awards 2017

’s-Hertogenbosch - De nominaties voor de Drone Awards 2017 zijn vandaag bekend gemaakt. Dit jaar zijn er wederom acht genomineerde drone video’s die kans maken op een prestigieuze Drone Award, verdeeld over de twee categorieën Luchtfotografie en Racing. Ook kun je dit jaar voor het eerst stemmen op je favoriete drone in de categorie Drones. Tot en met 30 november 2017 kunnen bezoekers via DroneAwards.nl hun stem uitbrengen.

De nominaties voor de Drone Awards 2017 zijn bekend! Voor het vierde opeenvolgende jaar maken de beste Nederlandse drone video's van afgelopen jaar kans op een prestigieuze Drone Award. Acht dronepiloten maken dit jaar kans op een Drone Award, verdeeld over de categorieën Luchtfotografie en Racing. Ook kan er dit jaar voor het eerst worden gestemd op de beste drone van afgelopen jaar.

In de categorie Luchtfotografie zijn vier prachtige video's genomineerd, die opvallen dankzij een prachtige combinatie van strakke vlieglijnen, montage en geluid. Semih Simsek maakte bijzondere opnames van de pier bij Scheveningen, terwijl Droning Dutchman Nederland op kleurrijke wijze wist vast te leggen in de video 'Nederland in bloei'. Stefan Roks en Roy Visser slepen beide een nominatie in de wacht met adembenemende video's van hun buitenlandse reizen in respectievelijk IJsland en Sardinië.

In de categorie Racing zijn vier video's genomineerd die zich door de uitvoering van gave stunts en het vliegen op hoge snelheid onderscheiden van de rest. Zo scheurt Ralph Hogenbirk in het donker over het verlichte parcours van de Delta Cup en doet de drone van Pieter Bos niet onder voor een Formule 1-auto tijdens een rondje over het TT Circuit in Assen. MetallDanny laat zijn vliegkunsten zien bij een indrukwekkende brug op Tenerife en Vince Irie bestuurt zijn racedrone op topsnelheid over de felblauwe zee bij Aruba.

De Drone Awards zijn een initiatief van DRONES.nl, dat uit honderden inzendingen een selectie maakte van de beste, meest spraakmakende en leukste drone video's van afgelopen jaar. Van 1 t/m 30 november 2017 kan er gestemd worden via www.DroneAwards.nl. De video’s met de meeste stemmen worden uiteindelijk bekroond met een Drone Award.

De Drone Awards worden sinds 2014 jaarlijks uitgereikt aan de beste dronevideo’s van afgelopen jaar. Vorig jaar liet Radio 538-DJ Coen Swijnenberg zien dat hij in meer dingen uitblinkt dan radio maken, want zijn vakantievideo van Sri Lanka werd bekroond met de Drone Award voor beste luchtfotografie video van 2016. Tim van Vliet won in hetzelfde jaar de award voor beste racing video van Nederland. Een jaar eerder zorgden de ondeugende apen uit Burgers’ Zoo ervoor dat René van Manen ervandoor ging met een Drone Award en in 2014 werd Jelte Keur’s beruchte dronevideo van de Domtoren in de mist uitgeroepen tot beste dronevideo van het jaar. Een overzicht van alle winnaars is te vinden op de Drone Awards website.

Neem voor meer informatie contact op met:

DRONES.NL

Contactpersoon: Marco de Groot
Telefoon: 073 – 6102 102
E-mail: info@drones.nl
Website: www.drones.nl

deel deze pagina: