Offshore doet steeds vaker beroep op netwerkspecialist CT-Groep

Persbericht geplaatst door La-fashionista op 05-09-2012

Aanleg of renovatie van netwerkbekabeling in de offshore neemt een steeds belangrijker plaats in binnen de werkzaamheden van de CT-groep, specialist op het gebied van netwerkbekabeling. Recent werden twee omvangrijke opdracht verkregen van Europe Marine Control (EMC) en Heerema Marine Contractors. Tientallen kilometers netwerkbekabeling en glasvezelkabel werden geleverd en aangelegd.

Voor Europe Marine Control (EMC) word binnenkort de totale bekabeling van een super heavyweight construction vessel geleverd. Het betreft hier een 3M Volition CAT6A bekabeling met een lengte van 14 km. Dit schip wordt gebouwd op een werf in Batam (Indonesiƫ) en zal dienst doen voor de aanleg van pijpleidingen. De bekabeling wordt door derden op de werf in Batam aangelegd.

Voor Heerema Marine Contracters renoveert de CT-Groep het complete bekabelingsnetwerk aan boord van het semi submersible crane vessel (SSCV) Hermod. In totaal wordt ca. 70 km gecertificeerd Cat 6A netwerk gerenoveerd. Daarnaast wordt een nieuw glasvezelnetwerk aangelegd met 24-voudige singlemode kabel met een totale lengte van ca. 25 kilometer. Ook 17 patchkasten inclusief fundering zijn onderdeel van de opdracht.

CT-Groep specialist in netwerkbekabeling

De CT-Groep is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg en renovatie van multimedia infrastructuren. Een enthousiast team specialisten staat garant voor state of the art netwerken, van traditionele UTP netwerken tot wireless LAN/WAN of geavanceerde glasvezelnetwerken. Van kleinschalige projecten voor midden- en kleinbedrijf tot omvangrijke netwerken voor industrie of een grootschalige kantooromgeving, de CT-Groep levert altijd maatwerk.