Ogen laseren voor een beter zicht

Persbericht geplaatst door lieke op 12-09-2013
Ogen laseren voor een beter zicht
Een behandeling die steeds meer uitgevoerd wordt is het ogen laseren. Jaarlijks zijn er vele Nederlanders die er voor kiezen om de bril en contactlenzen links te laten liggen voor een meer permanente oplossing tegen slechtziendheid. Ooglaserchirurgie is de oplossing waar zij voor kiezen, maar hoe zit het met de veiligheid van de behandeling?
Onderzoek en advies
Voordat uw ogen gelaserd worden is het van groot belang dat uw ogen eerst zorgvuldig onderzocht worden. Ogen zijn uniek en er zijn vele factoren waar rekening mee gehouden moeten worden. De dikte van uw hoornlaag is belangrijk om te weten voor de oogarts aangezien er bij een ooglaserbehandeling uw hoornlaag verdunt wordt. De laser lost namelijk en dun laagje op. Mensen met een dunne hoornlaag hebben dus meer kans op complicaties dan mensen met een wat dikkere hoornlaag. Oogartsen kunnen nauwkeurig uitrekenen wat veilig is.
Er wordt ook gekeken of u veel last heeft van droge ogen. Het meest voorkomend probleem na een ooglaserbehandeling zijn droge ogen. Mensen die van nature al droge ogen hebben zullen daar meer last van krijgen na ooglaserchirurgie. Deze mensen zullen dus afgeraden worden om een dergelijke behandeling te ondergaan. Mensen die voldoende tranen produceren om de ogen vochtig te houden hebben hier geen last van.
Onder en overcorrectie
Er wordt ook gekeken naar de kans op onder- of juist over-correctie van het gezichtsvermogen. Bij overcorrectie gaat uw gezichtsvermogen omhoog naar over 100% en sommige mensen krijgen hoofdpijn door de vermeerderde indrukken die zijn krijgen. Hoewel sommige mensen heel bewust voor overcorrectie gaan voor bijvoorbeeld betere prestaties bij bepaalde sporten, zijn er ook mensen die hier beter niet voor kan gaan. Ondercorrectie is wanneer uw ogen zijn gelaserd maar niet een 100% gezichtsvermogen behaald wordt. In dat geval zal de kliniek een tweede behandeling aanbieden voor 100% gezichtsvermogen. Ook bij een tweede behandeling moeten de ogen opnieuw onderzocht worden en wordt er bijvoorbeeld weer gekeken naar de dikte van uw hoornlaag.
Minimale kans op complicaties
Bij Optical Express wordt er zorgvuldig gekeken naar de conditie van uw ogen. Wereldwijd is de kans op complicaties ongeveer 1% bij patiƫnten waarvan er vooraf goed onderzoek is gedaan naar de conditie van de ogen. Bij Optical Express is de correctie 100% naar wens bij 99% van de patiƫnten.