Om te bewaren: Alles over de proeftijd.

Persbericht geplaatst door Clickr op 29-06-2015
Mr. M. Gelok (Machiel), 2015, De Ondernemer

Of je nu werknemer of werkgever bent, het is beslist de moeite waard je even te verdiepen in de wetswijzigingen op het gebied van de proeftijd die vanaf 1 januari 2015 gelden.

Een proeftijd is een kennismakingsperiode, die je afspreekt "om elkaar te leren kennen".

Je kan geen proeftijd afspreken als er eerder een arbeidsovereenkomst was, of omdat de werknemer, bijvoorbeeld na een overname, hetzelfde werk bij een nieuwe werkgever blijft doen. De wet gaat er dan vanuit dat de nieuwe werkgever al bekend is met de kwaliteiten van deze werknemer.

Ga je wel een proeftijd aan dan kan zowel de werkgever als werknemer tijdens een bepaalde periode op elk moment de arbeidsovereenkomst beëindigen. Het opgeven van een reden daarvoor is bijna nooit nodig.

Hoe lang mag een proeftijd duren?

Daar zijn per geval verschillende termijnen voor:

In het algemeen geldt maximaal twee maanden.
Bij arbeidsovereenkomsten van twee jaar of korter, maximaal één maand.
Bij arbeidsovereenkomsten van zes maanden of korter is er geen proeftijdbeding! Zeven maanden met een proeftijd van één maand kan wel! De proeftijd mag voor een werkgever nooit langer duren dan voor een werknemer. Check altijd de CAO voor afwijkingen.

Pas op!

Deze regels gelden vanaf 1 januari 2015, hou je er je niet aan, dan is de afspraak nietig. Er geldt dan geen proeftijd. Heb je vragen, neem dan contact op. Weet je alles? Knip deze column uit en hang hem boven je bed, als geheugensteuntje.

Bron: Haans Advocaten