OnbeperktSporten: nieuwssite voor sporters met beperking

Persbericht geplaatst door ikwilpubliciteit op 16-06-2011
OnbeperktSporten: nieuwssite voor sporters met beperking

FLEVOLAND – Sporters met een beperking hebben nu hun eigen nieuwssite: www.onbeperktsporten.nl. De site is een initiatief van de IWPacademy uit Almere en wordt ondersteund door Sportservice Flevoland. Sportverenigingen en sporters met een beperking kunnen al hun nieuws met foto sturen naar redactie@onbeperktsporten.nl. Het nieuws staat binnen 24 uur op de site.

De gehandicaptensport in Flevoland zit in de lift. Steeds meer mensen met een beperking beoefenen de breedtesport en inmiddels timmert ook een aantal topsporters aan de weg. Zij hebben veel nieuws dat verzameld wordt op OnbeperktSporten. Samen met een blog, twitter, facebook en internet-tv ontwikkelt OnbeperktSporten zich tot hét nieuwsplatform voor sporters met een beperking in Flevoland.

De redactie wordt nu gevormd door de IWPacademy uit Almere. “Maar na de zomer zal de redactie bestaan uit de sporters zelf”, zeggen de initiatiefnemers Marcel Beijer en Robert Mienstra. “De IWPacademy gaat cursussen journalistiek geven aan die sporters zodat zij zelf de regie krijgen over hun nieuws.”

Sportservice Flevoland heeft het initiatief omarmd. Sportconsulent Arend Neuteboom is redactie-adviseur. “Ik weet uit ervaring dat er grote behoefte is aan deze nieuwssite voor sporters met een beperking.” In een filmpje op de site legt Arend Neuteboom uit waarom sporten voor mensen met een beperking belangrijk is en wat Sportservice Flevoland daarin kan betekenen.

Meer informatie: www.onbeperktsporten.nl