Ondernemen binnen het totaal concept

Persbericht geplaatst door Jaap23 op 16-11-2015
Solution Clinic laserontharing
Steeds meer steden krijgen ondernemers die handelen volgens het totaalconcept: dat wil zeggen dat consumenten slechts één pand hoeven te bezoeken om bijvoorbeeld naar de kapper te gaan, eten te kopen en een laserbehandeling te ondergaan.

Samenwerking in de schoonheidsbranche

In de schoonheidsbranche kom je dit totaal concept het meeste tegen. In Groningen zit bijvoorbeeld een kliniek die plastische chirurgie, laserbehandelingen en schoonheidsbehandelingen met elkaar combineert. Je kunt dus eerst lekker gemasseerd worden voordat je een filler in je lip laat plaatsen. Vanuit de consument is er grote vraag naar dit soort praktijken.

Markthallen

Daarom schieten ze vandaag de dag in alle branches uit de grond. Laatst is er bijvoorbeeld een dierenkliniek geopend met een dierenarts, dierenwinkel en een groothandel voor dierenproducten geopend. Ook in de supermarkten zie je steeds meer het totaal concept. Albert Heijn bijvoorbeeld heropende vorig jaar in Eindhoven aan de Limburglaan de Albert Heijn XL met markthal. Diverse ondernemers verkopen hun producten in de markthal van de Albert Heijn XL en er zitten er zelfs een paar gevestigd in het pand zelf zoals een sushi restaurant. Tevens beschikt de Albert Heijn aan de Limburglaan over een uitgebreide bloemenwinkel en een grote Gall & Gall zodat de consument slechts één plek hoeft te bezoeken voor de dagelijkse boodschappen.

Unieke samenwerkingsvormen

Samenwerken is het woord van de toekomst, zeker in de Retail branche. Meerdere branche organisaties hebben dat al aangekondigd. Op verschillende plekken in Nederland kun je al in hetzelfde pand terecht voor een kappersbehandeling en een schoonheidsbehandeling of kun je een heerlijk broodje eten in je favoriete vintage winkel. De samenwerkingen zijn overigens niet te vergelijken met warenhuizen of winkelcentra. Deze samenwerkingen zijn uniek aangezien het één bedrijf betreft met meerdere ondernemers die hetzelfde pand en balansrekening delen. Al enthousiast? Misschien combineer jij je volgende tripje naar de schoonheidsspecialist ook wel met de boodschappen of een kappersbehandeling!