Ontwikkelingen rond het klein vaarbewijs

Persbericht geplaatst door Clickr op 25-06-2013

In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws rondom het Vaarbewijs.

Opmerkelijke daling aantal geslaagden
Afgelopen jaar is het aantal mensen dat in één keer slaagt fors afgenomen en daalde van ongeveer 70% naar zo'n 60%.

Oorzaken

Examen moeilijker
De database met examenvragen is aangepast en uitgebreid en het is er blijkbaar niet eenvoudiger op geworden.

Onvoldoende voorbereiding
In de zomermaanden zijn er veel examens en wordt er slecht gescoord. Men wil ‘even snel’ het vaarbewijs halen en dat werkt niet.

Opleiding
Er is helaas nog veel kaf onder het koren. Door het ontbreken van een kwaliteitskeurmerk is het voor de watersporter moeilijk de juiste opleider en het goede lesmateriaal te vinden.

Nieuwe ontwikkelingen

Gratis examendatum verplaatsen
Het komt regelmatig voor dat mensen eerst een examendatum vastleggen en dan pas gaan leren en er al lerend achter komen dat ze toch meer tijd nodig hebben. Sinds kort kunt u tot een week voor het examen de examendatum gratis naar een later tijdstip verschuiven.

Meer vragen
Vanaf 1 september 2013 zal het examen Klein Vaarbewijs niet meer uit 30, maar uit 40 vragen bestaan. Meer vragen hoeft niet te betekenen dat het moeilijker wordt. Het is afwachten hoe dit uitpakt.

Na slagen direct het vaarbewijs
De VAMEX verwacht over enige tijd op de locatie in Zoetermeer van start te gaan met een proef waarbij u na het slagen direct uw vaarbewijspas meekrijgt.

Meerdere examendata vastleggen
Als u niet zeker van uw zaak bent, kunt u meerdere examendata en tijdstippen vastleggen zodat u, als u gezakt bent, direct daarna een herexamen kunt doen. Let op, als u geslaagd bent, krijgt u het geld voor de ‘reserve’ data niet terug.

In één keer slagen voor je vaarbewijs
Met een goede online opleiding bestaande uit heldere lessen, duidelijke oefenvragen en een goed trainingsprogramma is het nog steeds heel goed mogelijk om in één keer te slagen.

Op www.watersportcursussen.nl vindt u allerlei opleidingen, zelfs met slaaggarantie! Dit houdt in: Niet geslaagd, geld terug.

Zomeraanbiedingen
VBO heeft deze zomer een paar mooie zomeraanbiedingen zoals:
* Gratis oefen CD bij de nieuwe Studiewijzer Vaarbewijs 1 & 2
* Gratis examenbundel bij de Studiewijzer Marifonie & Marcom-B
* Gratis Cursusboek bij alle online cursussen (inclusief gratis app)

Nieuwe studiemethoden, ook voor het vaarbewijs

Smartphone en tablet
Je kunt je de wereld niet meer voorstellen zonder smartphone en tablet. Overal en wanneer je wilt, kun je informatie delen.

Trainen in ‘verloren’ tijd
Dankzij de moderne communicatiemiddelen kun je de tijd die je doorbrengt in een wachtkamer, trein, vertrekhal, enz. prima gebruiken om wat vragen te oefenen.

Online examentrainer VB 1 speciaal voor smartphone en tablet
Sinds kort is er een speciaal voor de smartphone (Iphone en Android) en tablet een online examentrainer voor het vaarbewijs ontwikkeld. Je kunt onbeperkt vragen oefenen en eindeloos veel examens maken. Voor meer informatie kunt u kijken op www.watersportcursussen.nl