Ook barrièrevrij: nieuwe Sphinx 300 Varicor® wastafels

Persbericht geplaatst door Presstige Public Relations op 21-08-2013
Ook barrièrevrij: nieuwe Sphinx 300 Varicor® wastafels

Sphinx introduceert drie nieuwe wastafels, ter completering van de serie Sphinx 300 Varicor®. Twee innovatieve, elegante rolstoelwastafels die uitermate geschikt zijn voor de inrichting van een barrièrevrije badkamer of sanitaire ruimte en een wastrog voor sanitaire ruimten in de industriële of recreatieve sector. De wastafels zijn uit één stuk gegoten uit de onderhoudsvriendelijke en zacht aanvoelende minerale kunststof Varicor. Alle drie de producten voldoen aan de CE-keur DIN EN 14688. De wastafels voldoen daarnaast aan de eisen voor barrièrevrije producten volgens DIN 18040. De wastrog voldoet aan de ISO-norm 19712.

Wastafels
De twee elegant vormgegeven rolstoelwastafels zijn voorzien van royale aflegvlakken aan beide zijden en ondiepe waskommen. Ze vormen zowel in praktische als in esthetische zin een aanwinst in elke sanitaire ruimte. Deze twee nieuwe varianten bieden eigentijdse oplossingen voor liefhebbers van een strak, hoekig design of van een zacht rond design. De wastafels zijn optioneel verkrijgbaar met een multifunctionele uitsparing aan beide zijden. Deze kan dienen als handdoekhouder en als greep voor rolstoelgebruikers. Met het oog op hygiëne en esthetische uitstraling is het overloopgat achterwege gelaten. Aan de achterzijde zijn de wastafels voorzien van een opstaande rand met waterkerende vormgeving. De achterkant is voorzien van een stevige rand voor montage aan de wand met de bijgeleverde wastafelbouten. Sphinx 300 Varicor® is bij uitstek geschikt voor gebruik in hotels, restaurants, scholen en andere druk bezochte sanitairruimtes.

Wastrog
De nieuwe wastrog uit Varicor is ontwikkeld voor sanitaire ruimten in de industriële of recreatieve sector. Het product is uitermate solide en eenvoudig te onderhouden. De ergonomische vormgeving, met ondermeer een naar voren toe schuin aflopende waskom, is afgestemd op het comfortabel wassen van armen en bovenlichaam na lichamelijke arbeid of sport. De wastrog is ook ontwikkeld met het oog op hygiëne en schoonmaakgemak: door de naadloze verbinding van wastrog en wislijst en het gebruik van wandkranen voor de watertoevoer. De wastrog kent de volgende afmetingen: 1.876 x 555 mm (buitenmaat), 50 mm (hoogte wislijst), 1.656 x 400 mm (waskom), 200 mm (hoogte voorkant), 12 mm (materiaaldikte). De bevestiging van de wastrog geschiedt met wastafelbouten.

Varicor – duurzaam, hygiënisch en veelzijdig
Varicor is een polymeergebonden, poriënvrije minerale kunststof, die zich al tientallen jaren heeft bewezen. Het materiaal is uitermate duurzaam, bestand tegen zuren en desinfecterende middelen en eenvoudig te repareren. Omdat het materiaal volledig glad en gesloten is, krijgt vuil geen kans zich te hechten. Bovendien heeft de helder witte kleur een antibacteriële werking.

Omdat het door-en-door gekleurde materiaal zich zeer goed laat bewerken, is het mogelijk om zeer individuele en onderscheidende producten uit één stuk te vervaardigen. Het materiaal kan gefreesd, geboord, geslepen en geprofileerd worden.

BV DE SPHINX MAASTRICHT biedt de Beneluxmarkt een compleet en helder assortiment met drie merken die elkaar aanvullen en versterken: Sphinx, Keramag Design en Koralle. De drie merken zorgen samen voor één compleet assortiment dat alle marksegmenten bedient. Voor het volledige aanbod van de drie merken is BV DE SPHINX MAASTRICHT het aanspreekpunt.

www.sphinxpro.nl

Voor de redactie:

Nadere informatie over het bovenstaande wordt u graag verstrekt door Pauline van Gulik van BV DE SPHINX MAASTRICHT, telefoon 043 – 351 12 51 of door Presstige PR, telefoon 033 – 245 00 70.