Open huis K4 architecten bna

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 18-06-2012

EMMELOORD - K4 architecten bna uit Emmeloord draagt inmiddels vijftig jaar bij aan de architectuur van de Noordoostpolder. K4 viert dit jubileum met een open huis op vrijdag 29 juni. Het kantoor aan de Koningin Julianastraat is van 15.00 tot 21.00 uur open. ‘We gunnen mensen een feestelijke blik in de keuken; het thema van de Dag van de Architectuur’, zegt Dirk Klaver.

Het jubileum van K4 architecten bna valt samen met dat van de Noordoostpolder: vijftig jaar gemeente, zeventig jaar droog. ‘Twintig jaar geleden nam ik de bureauleiding over van Feike Boschma, degene die in 1980 het bureau overnam architect Willem Geytenbeek. Hij vestigde zich in 1962 als zelfstandig architect’, legt Klaver uit.

Het open huis biedt geïnteresseerden een kijkje in de keuken. ‘We laten zien hoe architectuur tot stand komt’, vertelt Klaver. ‘Tekenaars geven inzicht in de planvorming, van de eerste streep tot en met de 3D-animatie.’ Ook is er aandacht voor duurzaamheid, energieadvies en K42GO.

Speciaal voor mensen die het inhuren van een architect overwegen, ontwikkelde K4 het concept K4-2GO. Een soort supermarkitectuur, waar ondernemers of woningbezitters laagdrempelig kunnen shoppen voor een oplossing voor hun ruimteprobleem. Binnen een enkele sessie van maximaal vier uur ligt er een ideeschets voor een instapprijs.

K4 architecten geeft een gratis K42GO-sessie weg aan inzenders van het moodbord op de website: www.K4.nl/moodbord. ‘Benoem in een paar woorden de toegevoegde waarde van een architect voor een ruimteprobleem binnen of buiten,’ legt Klaver uit. 'Mail die samen met een ingevuld moodbord naar ons toe en maak kans op een gratis sessie K42GO. Vier uur architectuur en een hoogwaardige en praktische bouwoplossing in de vorm van een ideeschets.’

Het bureau is gevestigd aan de Koningin Julianastraat 21 in Emmeloord, tel.: 0527-613140. Kijk voor meer informatie op www.K4.nl.