OpenText eDOCS succesvol geïmplementeerd bij Stadsregio Rotterdam

Persbericht geplaatst door Influx PR op 27-08-2012
OpenText eDOCS succesvol geïmplementeerd bij Stadsregio Rotterdam

Hoofddorp 27 augustus 2012 De stadsregio Rotterdam heeft begin juni een nieuw document-management-systeem in gebruik genomen. OpenText implementatiepartner One Fox heeft de tachtig medewerkers van de stadsregio in één keer succesvol overgezet naar deze volledig nieuwe installatie van OpenText eDOCS 5.3 met Office 2010. De eDOCS 5.3 DM/RM-omgeving wordt hosted aangeboden en beschikt ook over directe integratie met hun zakendossiers, Record Management en nieuwe huisstijlsjablonen. De stadsregio beschikt nu over een snelle en stabiele document-management-omgeving toegespitst op hun bedrijfsprocessen.

De stadsregio Rotterdam heeft zich los gemaakt van DocLoods, het DMS (op basis van eDOCS) van de gemeente Rotterdam en heeft hiermee een aantal noemenswaardige verbeteringen doorgevoerd. Mark Schadé, projectmanager ICT 2012 Stadsregio Rotterdam: “De verbeteringen zijn behaald door onder meer het maatwerk te vervangen door standaard document-management-software van OpenText. Dit moet problemen bij toekomstige upgrades vermijden en komt de prestaties van de eDOCS-omgeving, qua snelheid en stabiliteit, aanzienlijk ten goede. Daarnaast is er direct een update uitgevoerd naar de nieuwste versie van eDOCS 5.3.”

Om de nieuwe eDOCS-omgeving gebruiksvriendelijker te maken heeft One Fox ook de gebruikersinterface vereenvoudigd. De nieuwe interface heeft een frissere look die in lijn ligt met Microsoft-applicaties. Tevens zijn de niet gebruikte velden verwijderd. Het sjabloonsysteem dat de stadregio voorheen gebruikte, is vervangen door standaard sjablonen in de nieuwe Office 2010 omgeving. Hiermee is voor Word, Excel en PowerPoint een directe integratie gerealiseerd met eDOCS. In de nieuwe sjablonen worden door middel van een invoegtoepassing direct gegevens uit eDOCS ingevoegd, zonder dat hier een aparte applicatie voor nodig is.

Dankzij de nauwe samenwerking tussen OpenText, One Fox en Stadsregio Rotterdam is de nieuwe document-management-omgeving binnen twee maanden geïmplementeerd en in productie genomen. “De eerste gebruikers van de stadsregio Rotterdam reageren zeer positief over de geboden snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van hun nieuwe eDOCS-omgeving”, aldus Schadé. “De user interface, metagegevens en zaken sluiten aan op onze gebruikersbehoefte en zorgen voor een kwalitatief betere ondersteuning van de werkzaamheden.”

Voor de redactie:

OpenText International BV – Zuidtoren, Taurusavenue 15, 2132 LS Hoofddorp – T +31 (0)23 5652333

Over Stadsregio Rotterdam
Stadsregio Rotterdam is een samenwerkingsverband van 15 gemeenten in de regio Rijnmond. De stadsregio werkt namens en voor de regiogemeenten aan een betere bereikbaarheid, goed openbaar vervoer en een aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgeving. Het gaat dan om zaken die een enkele gemeente alleen niet voor elkaar krijgt of waar meerdere of zelfs alle gemeenten belang bij hebben, bijvoorbeeld de aanleg van lightrail of de ontwikkeling van een regionaal bedrijventerrein. Ook behartigt de stadsregio Rotterdam de belangen van de gemeenten bij het Rijk, de provincie en aangrenzende regio’s. voor meer informatie: www.stadsregio.info

Over OpenText
OpenText, softwareleverancier en marktleider op het gebied van Enterprise Content Management (ECM), helpt organisaties bij het beheren van hun zakelijke content en het genereren van meerwaarde hieruit. OpenText beschikt over twee decennia aan expertise ter ondersteuning van 50 miljoen gebruikers in 114 landen. In samenwerking met onze klanten en partners brengen wij toonaangevende Content Experts™ bijeen om organisaties te helpen bij het vastleggen en behouden van corporate geheugen, verhoging van de merkwaarde, automatiseren van processen, beperken van risico's, compliance beheer en verbetering van het concurrentievermogen. Meer informatie is te vinden op www.opentext.com

Voor redactionele informatie:
OpenText,
Influx PR - Gerline van Wijnen/Hilde Mussche, tel: +31 (0)55 3663034, e-mail: opentext@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: