Opera en luchtballet op Festival Midzomerschans

Persbericht geplaatst door Midzomerschans op 02-02-2014
Opera en luchtballet op Festival Midzomerschans

Deze week is het voorlopig programma bekend gemaakt van Festival Midzomerschans op Texel. Ook dit jaar belooft dit veel kwaliteit en afwisseling.

Na afloop van het Winterconcert voor de Kornuiten, de vrienden van het festival, maakte de organisatie het voorlopig programma bekend. Met als een van de hoogtepunten een optreden van de luchtballerina's van Flying Artwork uit Rotterdam, die op grote hoogte een speciaal voor het festival geschreven voorstelling laten zien. 'Daar moeten we nog wel wat technische problemen voor overwinnen', zegt artistiek directeur Pip Barnard, 'maar ik weet zeker dat we daar uit gaan komen.'

Ook het traditionele concert op de zaterdagavond belooft bijzonder te worden. In samenwerking met Hojotoho Operastudio heeft Festival Midzomerschans "Carmen" geprogrammeerd, de wereldberoemde opera van George Bizet. Doordat veel artiesten al zaterdag naar het eiland komen, heeft het concert altijd een hoog reüniegehalte.

De andere voorstellingen, waarvan de details zijn te vinden op de website van het festival, beloven veel kwaliteit en afwisseling. Festival Midzomerschans biedt een podium aan kunstenaars en artiesten uit alle disciplines, wat zich vertaalt in een zeer afwisselend aabod. Van straattheater tot singer-songwriters, van klassieke zang en 1-op-1-performances tot grote installaties. De inschrijving is nog niet gesloten, dus er zijn nog aanvullingen en veranderingen mogelijk. 'Maar mensen die zich nog willen inschrijven, raad ik aan er snel bij te zijn', zegt Barnard, 'want het festival is al bijna volgeboekt.'

Festival Midzomerschans wordt gehouden op zaterdag 21 en zondag 22 juni op voormalig fort De Schans nabij Oudeschild, eigendom van Natuurmonumenten. Verdere informatie is te vinden op www.midzomerschans.nl.

Voor de redactie:

Neem voor meer informatie contact op met artistiek directeur Pip Barnard via info@midzomerschans.nl of tel. 06-23576573.