Ophangsystemen voor de tv in het huis

Persbericht geplaatst door raak op 29-10-2012
Ophangsystemen voor de tv in het huis

Televisie ophangsystemen als tv beugels voor aan de wand in het huis zijn steeds meer te zien in woningen. Het is een veel voorkomend verschijnsel omdat tv beugels zeer handig zijn. De televisie wordt bevestigd aan de gewenste plek aan de muur waardoor men het juiste perspectief kan instellen.

Er zijn verschillende manieren om de tv op te hangen. Om de tv op te hangen aan het plafond, zijn er plafondbeugels. Geen verassende naam voor de beugel, maar het kan zeer fijn zijn. Een plafondbeugel wordt echter minder gebruikt in het huis dan buiten huis. Plafondbeugels zie je vooral voor schermen om informatie te geven aan een groot publiek. Schiphol is een voorbeeld waar plafondbeugels gebruikt worden om de informatieborden op te hangen. Ook andere vliegvelden maken natuurlijk gebruik van plafondbeugels en ook treinstations en scholen maken gebruik van de plafondbeugel.

De VESA maten

De televisie muurbeugel is het meest gebruikte ophangsysteem voor tv’s. De muurbeugel moet eerst aan de muur vastgemaakt worden. Dit gaat vrij makkelijk en is zo gebeurd. Hierna komt natuurlijk de tv die vastgemaakt moet worden. Bijna alle televisies en monitoren hebben VESA maten achterop dat aangeeft welke ophangbeugel gebruikt kan worden. De vesa maten geven aan hoever de draaibussen, waar boutjes in kunnen, uit elkaar staan. Met een blik achterop de tv is het heel makkelijk aflezen welke tv beugel er nodig is. Hier wat voorbeelden van vesa-maten:

· VESA 50x50 meestal voor televisie

· VESA 75x75 meestal voor televisie

· VESA 100x100 meestal voor televisie

· VESA 200x100 meestal voor televisie

· VESA 200x200 meestal voor televisie

· VESA 400x200 meestal voor televisie

· VESA 800x400 meestal voor televisie

Televisie beugels kopen

Het kopen van muurbeugels voor televisies gaat heel makkelijk online vanwege de VESA maten. Het is ook niet realistisch om de beugels te passen om te kijken hoe ze in het huis staan. Daarom heeft men aan foto’s op het internet met een voorbeeld hoe het staat in bepaalde ruimtes al genoeg. Het is ook mogelijk om naar de Ikea te gaan om een tv beugel te kopen, maar het is wat onhandig meenemen.

Televisie beugels kun je online kopen bij Wandbeugelsenmeer.nl

Voor de redactie:

Beste,

Ik zou graag dit persbericht willen plaatsen voor mijn webshop wandbeugelsenmeer.nl.

Met vriendelijke groet,

Luuk Snel

deel deze pagina: