Orthopeden Franciscus Ziekenhuis gestart met nieuwe techniek

Persbericht geplaatst door Clickr op 24-07-2012

De orthopeden van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal werken sinds kort met de Signature methode voor het plaatsen van een knieprothese. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk om de prothese nauwkeuriger én sneller te plaatsen. De operatie duurt korter, er treedt minder bloedverlies op en het risico op complicaties is kleiner. De patiënt herstelt hierdoor sneller.

Het bijzondere van de Signature methode zit hem in de voorbereiding. Bij de tot nu toe gebruikelijke methode wordt tijdens de operatie de positie en de maat van de prothese bepaald. Bij de Signature methode wordt zes tot acht weken voorafgaand aan de operatie een MRI scan gemaakt van het been. Met behulp van deze 3D scan wordt voor de operatie de maat en de positie van de knieprothese bepaald. Op basis van de gemaakte scan en het advies van de behandelend orthopeed wordt door de malproducent in Amerika een mal op maat gemaakt. De mal is dan ook zo uniek als een handtekening. Vandaar de naam Signature.

Maatwerk
“Omdat voor iedere patiënt een unieke mal wordt gemaakt, kan bij het plaatsen van de knieprothese echt maatwerk worden geleverd,” vertelt Wout Rosenberg, één van de orthopeden van het Franciscus Ziekenhuis. “Daardoor voelt de prothese natuurlijk aan; de patiënt revalideert sneller en kan de knie beter bewegen.”

Voor de redactie:

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mies Verhoog, stafmedewerker Communicatie Franciscus Ziekenhuis, telefoonnummer
(0165) 58 89 84.