Pannen in alle soorten en maten

Persbericht geplaatst door merweb op 11-12-2015
Pannen in alle soorten en maten
Er zijn tegenwoordig zoveel varianten in pannen te verkrijgen dat je soms niet meer weet welke pan je nou het beste kunt gebruiken voor een bepaald gerecht.

Dé basis pannen.
Eigenlijk zijn er vier basis pannen die je in de keuken niet kunt missen.
  • de koekenpan
  • de sauteerpan
  • steelpan
  • kookpan

  • De koekenpan
    Waar gebruik je de koekenpan voor en waar kan je bij aankoop nu het beste op letten. De koekenpan gebruik je voor veel gerechten. Van aardappelen bakken tot pastasaus maken, je kunt er heel veel verschillende gerechten in bereiden.
    De koekenpan mét deksel.

    Een koekenpan met deksel wordt ook wel hapjespan genoemd. Een pan met deksel is makkelijk wanneer je een gerecht gaat maken dat moet sudderen of smoren. Het vocht wat op de deksel terecht komt valt vanzelf weer naar beneden op het gerecht en daardoor wordt het alleen maar lekkerder.

    De sauteerpan
    De sauteerpan lijkt in principe veel op een koekenpan maar heeft een hogere wand. Dit is makkelijk wanneer je bijvoorbeeld een stuk vlees wilt braden wat snel klaar moet zijn. De hoge wand houdt de hitte ook wat langer vast dan die van een koekenpan. Natuurlijk kun je hem voor heel veel meer gerechten gebruiken, denk er wel aan dat de bodem niet geschikt is om lang (uren) op het vuur te staan.

    De welbekende steelpan
    Onmisbaar in de keuken, je hebt deze vaker nodig dan je erg in hebt! Hoe vaak dat je een sausje wilt maken, een kleine hoeveelheid wilt koken of snel iets wilt opwarmen, een steelpan(netje) is daar ideaal voor.
    De kookpan.

    Deze pan is ook voor dagelijks gebruik. Je gebruikt hem voor het koken van groenten, sauzen, aardappelen, niet te grote hoeveelheid verse soep, pasta, rijst en nog veel meer. Let bij aankoop van een pan wel op het materiaal waarvan de pan gemaakt is. Voor langdurig kookplezier is een goede bodem echt belangrijk

    De bijzondere goede bodem van keramische pannen
    Keramische pannen, een hoofdstuk apart. Er zijn vele voordelen op te noemen waarom keramisch koken een aanrader is. Enkele hiervan zijn:
  • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken
  • Je kunt gifvrij bakken er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij
  • Je hebt veel minder vet nodig, sommige mensen gebruiken hem zelfs zonder vet of olie
  • Ze gaan langer mee dan gewone pannen, omdat ze beter tegen hitte kunnen
  • Ze hebben een stevige bodem waardoor ze niet krom trekken
  • Ze zijn met het oog op het milieu, milieu vriendelijk gemaakt
  • Ze geven een bijzonder goed kook resultaat omdat de warmte goed over de bodem verdeeld wordt

  • Waar koop je keramische pannen
    Je kunt online en in fysieke winkels keramische pannen kopen. Van een enkele pan tot complete sets. Van modern tot basic. Ze zijn in allerlei kleuren en maten verkrijgbaar, je kunt zelfs tegenwoordig voor het handvat van de pan een kleur naar eigen keuze uitkiezen. Super leuk wanneer je je pannen met je keuken wilt laten matchen.