Parallels ondersteunt groei Europese Service Providers met nieuwe Cloud Service Delivery Software

Persbericht geplaatst door Influx PR op 19-03-2013
Parallels ondersteunt groei Europese Service Providers met nieuwe Cloud Service Delivery Software

Parallels Presence Builder bereikt mijlpaal van 1.000 service providers; meer dan 50 service providers hebben Parallels Cloud Server ingezet in het eerste kwartaal van 2013

Apeldoorn - Renton, USA - Rust, Duitsland - 19 maart 2013 - - Parallels, leider op het gebied van hosting en cloud-diensten, kondigde vandaag op de World Hosting Days Globalin Rust, Duitsland aan dat Europese service providers de cloud delivery software van het bedrijf gebruiken om hun business te laten groeien. Zij doen dit door het introduceren en beheren van nieuwe diensten die specifiek ontworpen zijn om aan de groeiende behoeften van kleine en middelgrote bedrijven (MKB) te voldoen. Volgens het Parallels SMB Cloud Insights™ onderzoek voor Europa zullen kleine en middelgrote bedrijven het snelst groeiende segment blijven voor cloud-diensten en de optimale doelgroep voor service providers van alle soorten en maten. De Europese MKB-markt voor cloud-diensten wordt geraamd op € 9,6 miljard ($ 12,6 miljard USD) en groeit met een samengestelde jaarlijkse groei van 33% tot € 22,5 miljard ($ 29,4 miljard USD) in 2015.

Om aan de groeiende vraag van het MKB naar cloud-diensten te kunnen voldoen, zullen service providers zelf in staat moeten zijn om te groeien en aan te passen. Daarvoor introduceerde Parallels onlangs Parallels Plesk Automation, dat door veel service providers in Europa, waaronder Flying Internet Services, wordt gebruikt en ingezet op honderden servers in de regio.

Parallels Plesk Automationis een schaalbare, multi-server automatiseringsoplossing waarmee Parallels Plesk Panel klanten naadloos kunnen opschalen naar duizenden servers en een breed scala aan diensten. Door het aanbieden van een eenvoudig, one-click migratiepad van Parallels Plesk Panel, is Parallels Plesk Automation ontworpen om duizenden klanten te beheren vanuit een centraal punt met een modern design en uitzonderlijke gebruiksvriendelijkheid. Het zal op termijn doorgroeien met uitbreiding naar infrastructuur en applicatiemodules (SaaS).

"Door te kiezen voor de innovatieve control panel software Parallels Plesk Automation, bouwt FlyingServers voort op een langdurige relatie die belangrijk is voor de toekomst", stelt Hans Kind, directeur en oprichter van Flying Internet Services. "FlyingServers gelooft dat Parallels Plesk Automation de oplossing zal zijn voor vooruitstrevende hosting providers met een eerste klas, schaalbare en efficiënte geclusterde multi-server hostingoplossing."

Naast steeds meer efficiëntie zullen Europese service providersgroeimogelijkheden op het gebied van klanten en omzet mogelijk maken door het hebben van een professioneel ogende website minder complex te maken en deze up-to-date te houden met nieuwe content.. Dit geldt met name bij ‘micro’ MKB-klanten (bedrijven met minder dan 10 werknemers), zoals blijkt uit Parallels onderzoek dat 40 procent van deze micro MKB’s in Europa niet beschikt over een website. 50 procent van deze kleine en middelgrote bedrijven overweegt de overstap naar webhosting in de komende drie jaar.

Om dit mogelijk te maken, heeft Parallels zijn website-building oplossing Parallels Presence Builder sterk verbeterd. Ondertussen is de mijlpaal van 1.000 service providers gepasseerd. Een van deze aanbieders is Acens, een dochteronderneming van Telefonica, onderdeel van het Telefonicas Movistar Fusion merk.

• Met Parallels Presence Builder, kunnen service providers nieuwe klanten aantrekken en hun aanbod differentiëren. Parallels Presence Builder heeft honderden industriespecifieke websites ontworpen voor MKB-bedrijven, voorzien van een intuïtieve drag-and-drop interface. Naast de integratie met Parallels Plesk Panel, Parallels Plesk Automation en Parallels Automation, ondersteunt het nu cPanelen biedt een volledige set van API's om te integreren met elk type in-house systeem.

"Movistar Fusion klanten hebben meestal geen diepgaande technische kennis, maar velen willen een ??eenvoudige persoonlijke of zakelijke website bouwen", zegt David Gonzalez, Development Services Manager bij Acens. "Dus het was belangrijk voor ons om een eenvoudige websitecreatietool in ons voorstel aan Telefonica te kunnen opnemen. Parallels Web Presence Builder heeft indruk op ons gemaakt in termen van kwaliteit, gemak in gebruik, en prijs / prestatie. Het aantal beschikbare sjablonen is ook erg goed. Daardoor is het ideaal voor alle soorten kleine bedrijven. Dat is tevens waarom we het verkozen boven alle andere producten die we bekeken."

Een tweede gebied waar enorme groei en kansen voor Europese service providers liggen is het bieden van een eenvoudig te benaderen gehoste infrastructuur aan MKB-klanten die cloudservers en opslag omvat. In heel Europa geeft tussen de 25-50 procent van de kleine en middelgrote bedrijven aan dat ze overwegen de clouddiensten in de komende drie jaar te gaan gebruiken. Dit omvat de verwachte groei in hosted infrastructuur in Europa, die zal toenemen van € 3 miljard ($ 3,9 miljard USD) in 2012 tot € 7,3 miljard ($ 9,1 miljard USD) in 2015.

Om op deze mogelijkheid voor service providers in te spelen, heeft Parallels twee geïntegreerde producten gelanceerd. Die worden in het eerste kwartaal van 2013 al gebruikt door meer dan 50 service providers, waaronder AXARNet Comunicaciones SL en Host Europe.

Parallels Cloud Storage vermindert drastisch de kosten van high-availability, high-performance storage. Parallels Cloud Storage maakt gebruik van de bestaande ongebruikte schijfruimte op de server nodes door het creëren van een ‘self-healing’, gecentraliseerde opslag ‘pool’ voor gedistribueerde cloudopslag. Aangeboden als een naadloze upgrade voor bestaande klanten van Parallels Virtuozzo Containers en Parallels Server, ondersteunt het ‘third party’ virtualisatietechnologieën in 2013.

"We kunnen cloudopslag en een hoge beschikbaarheid van Virtual Private Servers bieden met dezelfde vaardigheden en mensen die we hebben voor Parallels Virtuozzo Containers en Parallels Server Bare Metal-servers", zegt Jesús Pinazo, CEO, AXARnet Comunicaciones SL. "Dat betekent dat we alles sneller, beter en tegen lagere kosten kunnen doen."

Parallels Cloud Servermaakt het nu eenvoudig om alle cloudinfrastructuurdiensten te bieden waar klanten behoefte aan hebben. Het omvat Parallels Virtuozzo Containers, samen met hypervisor-technologie en Parallels Cloud Storage, de combinatie van alle best-in-class infrastructuurdiensten.

"Parallels Cloud Server sluit nauw aan bij de eisen van Host Europe en zijn klanten", zegt Daniel Hagemeier, hoofd Cloud Hosting, Host Europe. "Het is een belangrijke motor van ons succes op het gebied van zakelijke cloud hosting."

"Onze missie is om service providers te helpen zodat ze kunnen profiteren van de ‘cloud’ en we blijven kijken naar manieren met de meeste impact om dit te bereiken", zegt Jack Zubarev, president van Parallels. "Parallels Plesk Automation is een multi-server oplossing die gemakkelijk van een server op te schalen is tot honderden en een nieuwe groeimogelijkheid creëert voor ambitieuze service providers. Parallels Presence Builder maakt het service providers makkelijk om MKB-klanten te helpen online te gaan met een verfijnde webpresentatie. Parallels Cloud Server en Parallels Cloud Storage verminderen drastisch de kosten van het bieden van hoge beschikbaarheid infrastructuur. We zijn erg blij met de wijze waarop onze klanten deze oplossingen hebben ontvangen."

Parallels presenteert deze oplossingen tijdens de World Hosting Days Global, van 19-21maart, in Rust, Duitsland. Dit is een internationaal evenement voor de hosting gemeenschap waar naar verwachting meer dan 4.000 bezoekers en 100 exposanten zijn.

Voor de redactie:

Over Parallels

Parallels is wereldwijd marktleider in hosting en cloud service enablement en desktopvirtualisatie. Parallels, opgericht in 1999, is een snel groeiend bedrijf met meer dan 900 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.parallels.com/spp, volg ons op Twitter: www.twitter.com/ParallelsClouden op Facebook op www.facebook.com/ParallelsCloud.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons. Telefoon: 055-3663034, e-mail: parallels@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: