Parfum feiten, historie, geur noten en nog veel meer.

Persbericht geplaatst door parfumoase op 19-03-2012

Het beschrijven van een parfum

Rekken van parfum The precieze formules van commerciële parfums worden geheim gehouden. Zelfs als ze op grote schaal werden gepubliceerd, zouden ze worden gedomineerd door een dergelijke complexe chemische procedures en ingrediënten die ze van weinig nut zijn in het leveren van een nuttige beschrijving van de ervaring van een geur. Toch kunnen liefhebbers van parfum worden uiterst bekwaam op het identificeren van componenten en oorsprong van geuren op dezelfde manier als wijn experts.

De meest praktische manier om te beginnen met het beschrijven van een parfum is afhankelijk van de concentratie niveau, de familie het behoort, en de toelichting van de geur, die alle de algemene indruk van een parfum van de eerste toepassing van invloed zijn op de laatste aanhoudende zweem van geur


Concentraties
Parfum olie is noodzakelijk verdund met een oplosmiddel, omdat onverdunde olie (natuurlijke of synthetische) bevatten hoge concentraties van de vluchtige componenten die waarschijnlijk zullen leiden tot allergische reacties en mogelijk letsel wanneer het rechtstreeks op de huid of kleding. Oplosmiddelen ook vervluchtigen de essentiële oliën, helpen om ze te verspreiden in de lucht.

Verreweg de meest oplosmiddel parfumolie verdunning ethanol of een mengsel van ethanol en water. Parfum olie kan ook verdund worden met behulp van neutraal ruikende lipiden zoals jojoba, gefractioneerde kokosolie of was. De concentratie procent / volume parfumolie is als volgt:

Parfum-extract : 20% -40% aromatische verbindingen Eau de parfum : 10-30% aromatische verbindingen Eau de toilette : 5-20% aromatische verbindingen Eau de cologne : 2-5% aromatische verbindingenAls het percentage van de aromatische verbindingen afneemt, doet dit de intensiteit en de levensduur van de geur gecreëerd. Verschillende parfumerieën of parfum huizen toe te wijzen verschillende hoeveelheden olie aan elk van hun parfums. Hoewel de olie-concentratie van een parfum in eau de parfum (EDP) verwatering zal noodzakelijk hoger dan dezelfde parfum in eau de toilette (EDT) vorm binnen hetzelfde bereik, kan de werkelijke bedragen variëren tussen parfum huizen. Een EDT van het ene huis kan sterker zijn dan een EDP van een ander.

Voorts kunnen bepaalde geuren met dezelfde naam van het product, maar met een andere concentratie naam niet alleen verschillen in hun verdunningen, maar eigenlijk totaal maken gebruik van verschillende etherische olie mengsels. Bijvoorbeeld, om de EDT versie van een geur helderder en frisser uit dan zijn EDP te maken, kan de EDT olie worden "getweaked" om iets meer topnoten of meer basis noten bevatten. In sommige gevallen kan woorden als "extreme" of "concentrée" toegevoegd aan geur namen geven heel verschillende geuren die alleen betrekking heeft als gevolg van een soortgelijke parfum akkoord. Een voorbeeld om dit zou zijn van Chanel Pour Monsieur en Pour Monsieur Concentrée.

Eau de cologne (EDC) was oorspronkelijk een specifieke geur van een citrus karakter en zwak in de concentratie in Keulen, Duitsland. Maar in de afgelopen decennia de term een ??soortnaam is geworden voor een zwak geconcentreerde parfum van welke aard ook.


Olfactieve families
groeperen parfums, net als iedere taxonomie, kan nooit een volledig objectief of definitieve proces. Veel geuren bevatten aspecten van de verschillende families. Zelfs een parfum aangeduid als "enkele bloem", hoe subtiel, zal ondertonen van andere aromaten. "True" unitaire geuren kan zelden te vinden in parfums als het vereist het parfum te bestaan ??alleen als een bijzondere aromatische materiaal.

Indeling door olfactieve familie is een startpunt voor een beschrijving van een parfum, maar het kan niet op zichzelf aan te duiden de specifieke kenmerken van dat parfum.


Traditioneel
De traditionele indeling die ontstaan ??rond 1900 bestond uit de volgende categorieën:

Single Bloemen : Geuren die door een geur, gedomineerd van een bepaalde bloem, in het Frans heet een soliflore. (Bv. Serge Lutens 'Sa Majeste La Rose, die gedomineerd wordt door roos.) Floral Bouquet :. Bevat de combinatie van verschillende bloemen in een geur ambery : Een groot geur klasse met de geuren van vanille en dierlijke geuren samen met bloemen en bossen. Kan worden verbeterd door camphorous oliën en wierook harsen, die brengen Victoriaanse tijdperk beelden van het Midden-Oosten en het Verre Oosten erg. Woody : Geuren die worden gedomineerd door houtige geuren, meestal van sandelhout en cederhout. Patchouli, met zijn kamferachtige geur, wordt vaak gevonden in deze parfums. Leer :. Een familie van geuren die de geuren van honing, tabak, hout en teer in het midden of basis noten en een geur die verwijst naar leder is voorzien van Chypre : Betekenis Cyprus in het Frans, dit omvat geuren gebouwd op een soortgelijke overeenkomst die bestaat uit bergamot, eikenmos, patchoeli, en labdanum. Deze familie van geuren is vernoemd naar een parfum van François Coty. Fougère : Betekenis Varen in het Frans, gebouwd op een basis van lavendel, coumarine en eikenmos. Houbigant's Fougère Royale pionier in het gebruik van deze basis. Veel mannen geuren behoren tot deze familie van geuren, die wordt gekenmerkt door zijn scherpe kruidachtige en houtachtige geur.
Moderne
Sinds 1945, als gevolg van grote vooruitgang in de technologie van parfum maken (dat wil zeggen, verbinding ontwerp en de synthese) en de natuurlijke ontwikkeling van stijlen en smaken, nieuwe categorieën naar voren zijn gekomen aan de moderne geuren te beschrijven:

Bright Bloemen : het combineren van de traditionele Single Bloemen & Floral Bouquet categorieën. Green :. een lichtere en meer moderne interpretatie van de Chypre soort Oceanic / Ozon : de nieuwste categorie in geschiedenis van parfum, gestart in 1991 met Dune Christian Dior. Een zeer schone, moderne geur dat leidde tot veel van de moderne androgyne geuren. Citrus of Fruitig : Een oude geur familie die tot voor kort voornamelijk bestond uit "verfrissende" eau de cologne te wijten aan de lage sterktegraad van citrus geuren. Ontwikkeling van nieuwe geurmengsels heeft het mogelijk gemaakt voor de nieuwe soorten citrus geuren. Gourmand : geuren met "eetbare" of "dessert"-achtige kwaliteiten. Deze bevatten vaak opmerkingen zoals vanille en tonkaboon, evenals synthetische componenten ontwikkeld te lijken eten smaken. Een voorbeeld is Thierry Mugler's Angel.


Geuren wiel
Het Geuren wiel is een relatief nieuwe classificatie methode die veel wordt gebruikt in de detailhandel en in de parfumindustrie. De methode werd in 1983 door Michael Edwards, een consultant in de parfum-industrie, die zijn eigen schema van geur indeling ontworpen nadat hij geïnspireerd door een parfum seminar door Firmenich. De nieuwe regeling werd opgericht om geur classificatie te vereenvoudigen en de naamgeving, maar ook om de relaties tussen de individuele klassen [4] te laten zien.

De vijf standaard families bestaan ??uit bloemen, Oriental, Woody, Fougère, en fris, met de voormalige vier families die meer "klassieke" terwijl de laatste bestaande uit nieuwere helder en schoon ruikende citrus en oceanische geuren die zijn aangekomen als gevolg van verbeteringen in de geur-technologie . Met uitzondering van de Fougère familie elk de families op hun beurt onderverdeeld in drie sub-groepen en rond een wiel:

Bloemen
1. Bloemen
2. Soft Floral
3. Bloemen Oriental Oriental 1. Soft Oriental 2. Oriental 3. Woody Oriental Woody 1. Hout 2. Mossy Woods 3. Droog Woods Verse 1. Citrus 2. Groene 3. Water Fougère De Fougère familie in het middelpunt van dit wiel omdat ze grote familie van geuren die doorgaans geur elementen van elk van de andere vier families.
In deze classificatie regeling zou Chanel No.5, die traditioneel wordt geclassificeerd als een "Floral Aldehyde" worden onder Soft Floral sub-groep, en "Amber" geuren zou worden geplaatst binnen de Oriental groep. Als een klasse Chypres moeilijker te plaatsen omdat dan onder delen van de Oosterse Woody families. Zo zou Guerlain Mitsuoko, die klassiek is aangeduid als een chypre zal worden geplaatst onder Mossy Woods, maar Hermès Rouge, een chypre met meer florale karakter, worden geplaatst onder Bloemen Oriental.


Parfum noten
Parfum wordt beschreven in een muzikale metafoor als bestaande uit drie 'notes', waardoor de harmonieuze akkoorden van de geur. De noten die zich ontvouwen in de tijd, met de onmiddellijke indruk van de hoogste noot die leidt tot de diepere midden noten, en de basis noten geleidelijk verschijnen als de laatste fase. Deze notities zijn zorgvuldig gemaakt met kennis van het verdampingsproces van het parfum.

Top Notes : De geuren die onmiddellijk worden waargenomen op verzoek van een parfum. Top notes bestaan ??uit kleine, lichte moleculen die snel verdampen: ze vormen een persoon eerste indruk van een parfum en zijn dus erg belangrijk in de verkoop van een parfum. De geuren van deze nota klasse worden meestal omschreven als "vers", "assertief" of "scherp." De verbindingen die bijdragen aan topnoten zijn sterk in geur, sterk fluctueren en verdampen snel. Citrus en gember geuren komen vaak voor topnoten. Ook wel het hoofd toelichting. Midden-nota : De geur van een parfum dat naar voren komt na het verdwijnen van de topnoten. De middelste noot verbindingen vormen het "hart" of belangrijkste lichaam van een parfum en handelen om de vaak onaangename eerste indruk van een basis toets, die meer prettig met de tijd te maskeren. Niet verrassend, de geur van de middelste noot verbindingen is meestal meer mellow en "afgerond." Geuren uit deze nota klasse willekeurig verschijnen van twee minuten tot een uur na het aanbrengen van een parfum. Lavendel en rozen geuren zijn typisch midden noten. Ook wel het hart toelichting. Basisnoot : De geur van een parfum dat verschijnt na het vertrek van de middelste noten. De basis en midden noten bij elkaar zijn de belangrijkste thema van een parfum. Basis aantekeningen te brengen diepte en stevigheid aan een parfum. Verbindingen van deze klasse zijn vaak de fixeermiddelen gebruikt om vast te houden en stimuleren de kracht van de lichtere top-en middenkader notities. Bestaande uit grote, zware moleculen die langzaam verdampen, verbindingen van deze klasse van geuren zijn meestal rijk en "deep" en worden meestal niet waargenomen tot 30 minuten na het aanbrengen van het parfum of tijdens de periode van parfum droge-down.Sommige basis noten kan nog steeds detecteerbaar zijn van meer dan vierentwintig uur na het aanbrengen, met name de animale noten.


Geschiedenis van parfum en parfumerie


Egyptische scène waarin de voorbereiding van Lily perfumeThe woord parfum vandaag de dag gebruikt is afgeleid van het Latijnse "per rook", wat betekent dat door middel van rook. Parfumerie, of de kunst van het maken van parfums, begon in het oude Egypte, maar werd ontwikkeld en verder verfijnd door de Romeinen en de Arabieren. Hoewel parfum en parfumerie bestond ook in Oost-Azië, veel van haar geuren zijn wierook gebaseerd.

'S Werelds eerste apotheek wordt beschouwd als een persoon genaamd Tapputi, een parfum maker die werd in een spijkerschrift tablet genoemd uit het tweede millennium voor Christus in Mesopotamië zijn. [7]

Onlangs hebben archeologen wat er wordt verwacht dat ze 's werelds oudste parfums in Pyrgos, Cyprus. De parfums dateren van meer dan 4000 jaar. De parfums werden ontdekt in een oude parfumerie fabriek. Ten minste 60 destilleren van foto's, mengkommen, trechters en parfumflesjes werden gevonden in de 43.000 vierkante meter fabriek. [8]

De Iraanse arts en chemicus Avicenna introduceerde het proces van winning van olie uit bloemen door middel van destillatie, (de procedure meest gebruikte vandaag). Hij voor het eerst experimenteerde met de roos. Tot zijn ontdekking, vloeibare parfums waren mengsels van olie en gemalen kruiden, of bloemblaadjes die een sterke mix gemaakt. Rose water was fijner, en werd meteen populair. Zowel van de grondstoffen en distillatie-technologie sterk beïnvloed West-parfumerie en wetenschappelijke ontwikkelingen, met name de chemie.

Kennis van parfumerie naar Europa kwam al in de 14e eeuw een deel vanwege Arabische invloeden en kennis. Maar het was de Hongaren die uiteindelijk de eerste moderne parfum geïntroduceerd. De eerste moderne parfum, gemaakt van geurende oliën gemengd in een alcohol oplossing, werd gemaakt in 1370 op bevel van Koningin Elizabeth van Hongarije en stond bekend in heel Europa als Hongarije Water. De kunst van het parfum bloeide in Italië van de Renaissance, en in de 16e eeuw, Italiaanse verfijningen werden meegenomen naar Frankrijk door Catherine de Medicis persoonlijke parfumeur, Rene le Florentin. Zijn laboratorium was verbonden met haar appartementen door een geheime doorgang, zodat er geen formules kon worden gestolen onderweg. Frankrijk werd al snel het Europese centrum van parfum en cosmetische productie. De teelt van bloemen voor hun parfum essentie, die was begonnen in de 14e eeuw, groeide uit tot een belangrijke industrie in het zuiden van Frankrijk. Tijdens de Renaissance werden parfums hoofdzakelijk gebruikt door royalty en de rijken aan het lichaam van geuren als gevolg van de sanitaire praktijken van de dag te maskeren. Mede door deze steun, is de westerse parfumerie-industrie gecreëerd. In de 18de eeuw werden aromatische planten worden geteeld in de Grasse regio van Frankrijk aan de groeiende parfum industrie te voorzien van grondstoffen. Zelfs vandaag de dag, Frankrijk blijft het centrum van de Europese parfum ontwerp en de handel.


Gezondheid Problemen
Sommige bestanddelen van parfums kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bewijs in peer-reviewed tijdschriften blijkt dat sommige geuren kunnen astmatische reacties veroorzaken, zelfs wanneer de deelnemers konden niet echt ruiken de geuren [9]. Veel geurstoffen kan leiden tot allergische reacties van de huid [10]. Er is wetenschappelijk bewijs dat een aantal gemeenschappelijke ingrediënten, zoals bepaalde synthetische muskverbindingen, kan de balans van hormonen in het menselijk lichaam (endocriene verstoring) te verstoren [11], [12] en zelfs kanker veroorzaken (met name in het geval van de alomtegenwoordige synthetische polycyclische moleculen , toegewezen aan de muskus geur-groep). [13] [14] Sommige onderzoeken van aromaten hebben aangetoond dat zij verbindingen die huidirritatie veroorzaken, maar veel van de studies, zoals onderzoek IFRA's beweren dat Opoponax is te gevaarlijk om te worden gebruikt in de parfumerie bevatten, zijn nog onvolledig en kan leiden tot verkeerde conclusies [15]. Het is ook waar dat soms inhalatie alleen kan leiden tot irritatie van de huid [16]. Er moet nog veel worden geleerd over de effecten van geur op de menselijke gezondheid en het milieu.

De parfumindustrie is niet geregeld voor de veiligheid door de FDA in de VS. Bescherming van bedrijfsgeheimen voorkomt dat de vermelding van ingrediënten die al dan niet schadelijk zijn voor parfums. In plaats van bestanddelen van parfums zijn getest in de mate dat zij over het algemeen worden erkend als veilig (GRAS). In Europa, de verplichte vermelding van een van een aantal chemische stoffen gedacht dat gevaarlijk is net begonnen, maar dit is op zich kan misleidend zijn, omdat, bijvoorbeeld, linalool, die moeten vermeld worden als gevaarlijk voor het veroorzaken van irritatie van de huid, veroorzaakt eigenlijk de huid irritatie alleen als het afbreekt peroxiden en het gebruik van antioxidanten in parfums kunnen voorkomen. Europese versies van een paar oude favoriete parfums, zoals chypres, die het gebruik van eikenmos extract nodig is, worden geherformuleerd als gevolg van deze nieuwe regels.

In sommige gevallen kan een overmatig parfums allergische reacties van de huid. Zo worden acetofenon, ethylacetaat en aceton terwijl in vele parfums, ook wel of potentiële respiratoire allergenen. Personen met een meervoudige chemische overgevoeligheid of aandoeningen aan de luchtwegen zoals astma kunnen reageren op zelfs een laag niveau van parfums.


Natuurlijke aromaten
Parfum alleen bestaat uit natuurlijke materialen kan duurder zijn door de kosten van sommige van deze materialen.
Sommige natuurlijke aromaten bevatten allergenen en zelfs kankerverwekkende stoffen.
Het gebruik van sommige natuurlijke materialen, zoals sandelhout of muskus, kan leiden tot de soorten die bedreigd zijn en illegale handel.
Natuurlijke ingrediënten verschillen per de tijdstippen en locaties waar ze worden geoogst.
Natuurlijke ingrediënten hebben aroma's die zeer complex en zijn moeilijk of onmogelijk geweest zijn te verkrijgen door middel van moderne kunststoffen.

Synthetische aromaten
De productie van synthetische materialen kunnen bijdragen aan milieuproblemen, omdat hun productie zijn onderhevig aan bekende kankerverwekkende stoffen, zoals aromatische koolwaterstoffen.
Het gebruik van synthetische aromatische stoffen kan bij sommige parfums te vinden op grote schaal betaalbare prijzen. Echter, synthetische aromatische stoffen als groep zijn niet per se goedkoper dan natuurlijke aromaten.
Het overmatig gebruik van een aantal synthetische materialen zoals nitromuskus-en macrocyclische muskverbindingen heeft geleid tot verontreiniging van problemen, zoals met de Grote Meren. [nodig citaat]
Er zijn veel nieuwe gemaakte synthetische aroma's dat er geen reuk relatie hebben met een natuurlijk materiaal.
synthetische aromatische consistenter zijn dan natuurlijke aromaten.

Natuurlijke muskus
Musk werd traditioneel gemaakt van de mannelijke muskus herten Moschus moschiferus. Dit vereist het doden van het dier in het proces. Hoewel de muskus pod wordt alleen geproduceerd door een jonge mannelijke herten, muskus jagers meestal geen onderscheid maken tussen de leeftijd en het geslacht van de herten. Vanwege de grote vraag van de muskus en selectieve jacht, werden populaties sterk uitgedund. Als gevolg hiervan wordt het hert is nu beschermd door de wet en de internationale handel van muskus uit Moschus moschiferus verboden:

"Musk herten zijn beschermd krachtens de nationale wetgeving in veel landen waar ze worden gevonden. De muskus herten bevolking van Afghanistan, Bhutan, India, Nepal en Pakistan zijn opgenomen in Bijlage I van CITES, de Conventie inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier-en plantensoorten. Dit betekent dat deze muskus herten en daarvan afgeleide producten zijn verboden door de internationale commerciële handel. "

Vanwege de zeldzaamheid en de hoge prijs van de natuurlijke musk, maar ook voor juridische en ethische redenen is het beleid van vele parfum bedrijven om synthetische muskus in plaats daarvan te gebruiken. Tal van synthetische muskverbindingen van hoge kwaliteit zijn direct beschikbaar en goedgekeurd veilig door de IFRA. Maar veel synthetische muskverbindingen zijn aangetroffen in menselijk vet, moedermelk, en de bodem van de Grote Meren.


Het behoud van parfum
geurstof in parfums zal degraderen of afbreken als onjuist opgeslagen in de aanwezigheid van:

Warmte
Light
Zuurstof
Vreemd organische materialen
een goede bewaring van parfums erin dat ze uit de buurt van warmtebronnen en op te slaan waar ze niet worden blootgesteld aan licht. Een geopende fles aroma intact blijven tot een jaar, zolang het volledige of bijna, maar het niveau daalt, de aanwezigheid van zuurstof in de lucht die in de fles wordt het parfum de geur karakter veranderen uiteindelijk vervormen ze.

Parfums worden het best behouden blijven wanneer bewaard in lichtdichte aluminium flessen of in de originele verpakking wanneer niet in gebruik, en gekoeld op een relatief lage temperaturen tussen 3-7 graden Celsius. Hoewel het moeilijk volledig zuurstof uit de bovenruimte van een opgeslagen kolf van geur, gekozen voor spuiten dispensers plaats van rollen en "open" flessen minimaliseren zuurstof blootstelling. Spuitbussen ook het voordeel isoleren geur in een fles en het voorkomen van mengen met stof, huid en afval, die afbreken en verandert de kwaliteit van een parfum.

Hulp nodig bij het kiezen van parfum? hier de parfum top 10:

Parfum top 10 heren

Parfum top 10 dames

Met vriendelijke groet.

www.parfumoase.nl

Voor de redactie:

Leuk en vooral interresant stuk over parfum de historie ervan de verschillende geurenoten en nog veel meer!