Parkeervergunning Amsterdam

Persbericht geplaatst door bosmanict op 21-01-2014

Waar veel zaken in Amsterdam diverser zijn, geldt dit ook voor een parkeervergunning in Amsterdam. Amsterdam kent een zeer stringent parkeerbeleid en het parkeren in de stad is vrij duur. Het uitgeven van parkeervergunningen geschiedt daarom vrij nauwkeurig en niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor een parkeervergunning Amsterdam.

Parkeervergunning bewoners Amsterdam

Allereerst is er een parkeervergunning voor bewoners van Amsterdam. Als je in Amsterdam woont, dan moet je natuurlijk goed je auto kwijt kunnen zonder hier veel kosten aan te hebben. Om toch de bewoners van de bezoekers of wildparkeerders te kunnen onderscheiden moeten alle bewoners van Amsterdam met een auto hiervoor een parkeervergunning hebben.

Parkeervergunning bedrijven Amsterdam

Ook voor bedrijven is het handig om één of meerdere parkeervergunningen te hebben. Het is immers geen doen om je auto ver van je bedrijf te parkeren. Om toch bij je bedrijf te kunnen parkeren kun je bij de gemeente een parkeervergunning aanvragen. Dit kun je als bedrijf ook voor je werknemers doen, maar er kan wel een limiet gelden voor het aantal vergunningen.

Parkeervergunning gehandicapten Amsterdam

Gehandicapten moeten vanwege hun verminderde mobiliteit dichtbij de plek kunnen parkeren waar ze moeten zijn. Hiervoor kunnen zij gebruik maken van de parkeerplaatsen die speciaal voor hen gecreëerd zijn en tevens biedt een parkeervergunning hen extra privileges.

Parkeervergunning voor hulpverleners Amsterdam

Hulpverleners zoals thuiszorgverleners of mantelzorgers moeten hun auto voor de deur van hun patiënten kwijt kunnen. Soms kan dat van levensbelang zijn. Daarom zijn er voor hulpverleners in Amsterdam aparte parkeervergunningen waarmee overal geparkeerd kan worden, indien nodig.

Meer parkeervergunningen Amsterdam

Maar dat zijn lang nog niet alle parkeervergunningen die door de gemeente Amsterdam uitgegeven worden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook parkeervergunningen voor sportverenigingen, parkeervergunningen voor volkstuinverenigingen, enzovoort. Er zijn in Amsterdam dus parkeervergunningen voor zeer veel doeleinden en het is dus zaak de juiste parkeervergunning aan te vragen.