Parkeervergunning Den Haag

Persbericht geplaatst door bosmanict op 24-02-2014

Zoals in zoveel grote steden wordt het parkeren in Den Haag steeds moeilijker. Een dagje winkelen komt je vaak al op hoge extra kosten te staan doordat je je auto in een parkeergarage moet zetten. Je hoeft er niet raar van op te kijken als je zomaar richting de tien of vijftien euro aan parkeergeld kwijt bent. De eventuele koopjes die je op de kop tikt tijdens het winkelen zijn daardoor ineens niet zo goedkoop meer.

Parkeervergunning Den Haag
Ook bewoners van de stad hebben te kampen met het parkeerprobleem dat er is. Sommige bewoners hebben op hun erf een eigen parkeerruimte, maar dat geldt lang niet voor alle bewoners. Je auto simpelweg even voor je deur parkeren is er niet bij. Dat is tegenwoordig allemaal gebonden aan regels en je moet hiervoor op de meeste plaatsen in de stad een parkeervergunning aanvragen. Je moet dan aan de gemeente vragen of het akkoord is dat je jouw auto voor je eigen deur parkeert en de gemeente brengt je hiervoor kosten in rekening bij de toekenning van de parkeervergunning. Pas als de volledige kosten netjes zijn voldaan krijg je de parkeervergunning en kun je jouw auto naar hartenlust voor je huis parkeren.


Parkeervergunning Den Haag bedrijven
Bedrijven hebben tevens behoefte aan parkeerruimte, maar niet ieder bedrijf beschikt over een eigen parkeerplaats. Om dan toch bij het bedrijfspand te mogen parkeren moet er ook een parkeervergunning bij de gemeente worden aangevraagd. Soms is het mogelijk om meerdere parkeervergunningen voor één bedrijf te krijgen, maar dit is lang niet altijd het geval. Dat is geheel afhankelijk van de plek waar het bedrijf gevestigd is. Veel bedrijven moeten het doen met slechts één parkeervergunning en hebben dan dus ook slechts één parkeerplaats. Het personeel moet de auto dan vaak elders in de buurt parkeren.