Parkeren in Rotterdam

Persbericht geplaatst door bosmanict op 24-02-2014

Als je wilt parkeren in Rotterdam dan heb je te maken met bepaalde regels en kosten. Voor grote gebieden geldt een betaald parkeren regeling. Die is niet alleen van toepassing op bezoekers van de stad maar ook voor de Rotterdamse bewoners en bedrijven. Natuurlijk gelden er wel gereduceerde tarieven voor inwoners van Rotterdam, om de kosten niet te ver op te laten lopen.

Aanvragen van een parkeervergunning Rotterdam
Het aanvragen van een parkeervergunning in Rotterdam kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld je parkeervergunning digitaal aanvragen via de website van de gemeente. Via de website kun je jouw gegevens invoeren en kan je aanvraag worden verwerkt. In de meeste gevallen is dit de snelste manier om je parkeervergunning aan te vragen.
Je kunt de parkeervergunning ook schriftelijk aanvragen. Ook dan ga je eerst weer naar de website van de gemeente en print je het benodigde formulier voor de aanvraag uit. Je vult jouw gegevens en die van je auto in op het formulier en stuurt het formulier op naar het adres dat je tevens op de website aantreft.

Een derde manier om de vergunning aan te vragen is door zelf even langs te gaan bij een stadswinkel. Ook hiervoor moet je eerst weer een afspraak maken via de website van de gemeente. Tevens heb je dan je Digid nodig.
Al met al lijkt het er op dat de gemeente het liefste heeft dat je de parkeervergunning digitaal aanvraagt, aangezien de andere manieren van aanvragen ook eerst handelingen op de website vereisen. In dezelfde stappen kun je ook je vergunning digitaal aanvragen.

Parkeervergunning aanvragen met Digid
Ook voor het online aanvragen van je parkeervergunning heb je in Rotterdam je Digid nodig. Als je deze nog niet hebt dan kun je deze aanvragen via de website digid.nl. Veel gegevens die je bij je aanvraag moet invullen worden dan automatisch al voor je ingevoerd.