Particulier Onderwijs Nederland

Persbericht geplaatst door stefanvdmeer op 08-04-2013
Particulier Onderwijs Nederland

In Nederland maakt het particulier onderwijs momenteel een opmars. Particulier onderwijs is onderwijs dat niet door de overheid wordt betaald. Particuliere scholen moeten aan bepaalde eisen voldoen, maar zijn verder vrij in de invulling van het onderwijs. De onderwijsinspectie houdt wel toezicht op het niveau van de scholen.

Waarom particulier onderwijs?

Er heerst een groeiende behoefte bij ouders om hun kinderen bij een particuliere instelling naar school te laten gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een kind kan speciale aandacht nodig hebben die het op een privéschool makkelijker kan krijgen. Of een kind heeft moeite zich te ontwikkelen in een bepaalde sociale omgeving. Soms worden kinderen gepest vanwege hun afkomst of hebben ze vriendjes of vriendinnetjes die slecht leergedrag vertonen dat gekopieerd wordt.

Met de bezuinigingen op het onderwijs die de afgelopen decennia zijn doorgevoerd is er steeds minder aandacht voor de individuele leerling. Particuliere scholen werken vaak met kleine klassen. Kies je voor een privéschool, dan investeer je in aandacht voor je kind.

Wat doet Particulier Onderwijs Nederland?

In navolging van de vraag is ook het aanbod de afgelopen jaren gegroeid. Steeds meer kinderen hebben zo toegang tot het particuliere onderwijs.

Particulier Onderwijs Nederland heeft zich tot doel gesteld om ouders en kinderen te helpen de juiste particuliere school te vinden.

Naast een zoekfunctie naar privéscholen posten wij artikelen waarin de meest gestelde vragen behandeld worden. Zo wordt de keuze voor een privéschool gemakkelijker.

De missie van Particulier Onderwijs Nederland

Particulier Onderwijs Nederland wil een verbindende factor zijn, die alle particuliere scholen van Nederland samenbrengt op een overzichtelijk platform, waar ouders en kinderen gemakkelijk hun weg kunnen vinden.

Kijk voor meer informatie over Particulier Onderwijs Nederland op de site: http://www.particulieronderwijsnederland.nl.

Voor de redactie:

Particulier Onderwijs Nederland heeft een overzicht van alle particuliere scholen in Nederland.