Particuliere belegger verwijt bank passiviteit en gebrek aan deskundigheid

Persbericht geplaatst door netnotion op 10-01-2012
Particuliere belegger verwijt bank passiviteit en gebrek aan deskundigheid

Breukelen, 10 januari 2012- Veel particuliere beleggers verwijten hun bank passiviteit en gebrek aan deskundigheid. Dat blijkt uit marktonderzoek van De Vermogensmediair. Een onderneming die is gevestigd in de Business Accelerator van de Nyenrode Business Universiteit. De bezwaren van de beleggers zijn vooral het niet inspelen op marktontwikkelingen (41%), adviseren van dure huisfondsen (25%) en slechte communicatie (18%). Veel particuliere beleggers geven aan dat ze de afgelopen tijd grote bedragen verloren doordathun bank niet ingreep terwijl de beurzen inzakten. Hun verliezen liepen in sommige gevallen in een paar manden op tot 40%. Een aantal van hen staat het water aan de lippen en wil actie ondernemen tegen hun vermogensbeheerder.


De Vermogensmediair onderzocht de markt van vermogensbeheerin Nederland. Het baseerde zich op enquêtes onder beleggers, interviews met vermogensbeheerders en op vakliteratuur naar dit onderwerp. Het onderzocht zowel het perspectief van de vermogensbeheerder als die van de particuliere belegger. Zo denkt 98 % van de vermogensbeheerders dat zijn klant hem vertrouwd. In 33% van de gevallen is dat ook daadwerkelijk zo. De particuliere beleggers geven hun vermogensbeheerder over de afgelopen drie jaren gemiddeld een 4.5.

De Vermogensmediair is een onafhankelijke vermogensadviseur die zich inzet voor de belangen van beleggers. Het helpt particuliere beleggers, ondernemers en stichtingen bij het vinden van de juiste vermogensbeheerder door het verlenen van onafhankelijk advies op maat. De onderneming kreeg de afgelopen maanden meer dan 100 aanvragen van mensen die ontevreden zijn over de manier waarop hun vermogen wordt beheerd.

In de business accelerator van Nyenrode Business Universiteit worden startende en bestaande ondernemingen van Nyenrodianen in de cruciale fase van groei van de onderneming ondersteund. Het initiatief is gebaseerd op de overtuiging van Nyenrode dat ondernemerschap de drijvende kracht achter de economie in de 21e eeuw is. Veel van de ondernemers in de Business Accelerator hebben na hun studie eerst ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, voordat zij hun eigen onderneming startten.

Over Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit is de oudste en enige particuliere universiteit in Nederland. De organisatie werd in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carrière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap, met als motto: Leadership, Entrepreneurship, Stewardship.